Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR?

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.04.2024 - 19:54
Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR? Acum mai bine de un deceniu, atacantul făcea furori în Croația, în tricoul lui Dinamo Zagreb.

SHARE

Fost fotbalist al lui FC Brașov la mijlocul anilor ’90, Dumitru Mitu (49 ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru echipe de top din România și a prins și contracte la formații din Europa cu care a jucat în Liga Campionilor.

Ce fotbalist român a jucat în Liga Campionilor, și-a pierdut averea și a „sfârșit” șofer de TIR?

Deși a câștigat bani mulți ca fotbalist, i-a risipit pe toți și a ajuns șofer pe tir. 

Dumitru Mitu a jucat la Steaua (1991-1993), CFR Cluj (2006-2007), Dinamo Zagreb și Panathinaikos, cu ultimele două în Liga Campionilor, Cu formația din capitala Croației a cucerit două titluri, o cupă și o Supercupă.

Citește și: Povestea românului care a „murit” la primul Campionat Mondial. Ajunge acasă când îi pregăteau coliva

A jucat pe postul de mijlocaș ofensiv sau atacant, iar în sezonul 2005 -2006 a evoluat alături de Luka Modrici, actualul jucător al lui Real Madrid și câștigător al Balonului de Aur, în 2018.

Dar alegerile proaste făcute în viață l-au costat scump. Dumitru Mitu a avut salarii bune la echipele din străinătate, de exemplu, a ajuns să fie remunerat și cu 200.000 de euro pe sezon, dar nu a știut cum să gestioneze traiul bun avut la un moment dat din sportul-rege.

Așa a ajuns spre final de carieră să joace în ligile inferioare, iar mai apoi să lucreze ca șofer pe tir.

Citește și: Povestea românului declarat cel mai bun handbalist din lume. Condamnat la închisoare, fuge din țară

”Am fost șofer de tir într-o companie, apoi m-am certat cu patronul și am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are și o echipă de fotbal și îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot”, spunea Dumitru Mitu, în 2019, pentru croații de la Index.hr.

A fost la un pas de echipa națională a Croației

Dumitru Mitu a fost la un pas de echipa națională a Croației. Fotbalistul ajuns la Osijek în 1996, după ce a fost remarcat de scouteri la un turneu din Timișoara, a petrecut șase ani în rândurile alb-albaștrilor, a marcat 26 de goluri în 160 de meciuri.

Deși a jucat la nivel înalt, Dumitru Mitu nu are nicio selecție în naționala României și crede că de vină sunt impresarii care influențau selecțiile.

Dumitru Mitu în tricoul lui Dinamo Zagreb - Foto: Profimedia Images

Cu 15 ani în urmă, a fost pe punctul de a fi chemat în echipa națională a lui Otto Barić, motiv pentru care și-a luat și pașaport croat, declarând că se simte ca un adevărat croat.

"Așa m-am simțit atunci, am obținut și cetățenia, până la urmă. Am pașaport românesc și croat. Am trăit zece ani în Croația și m-am simțit foarte bine. Nu m-au chemat în cele din urmă din Croația, dar dacă m-ar fi chemat, aș fi acceptat", a spus fostul atacant în vârstă de 49 de ani.

Citește și: Povestea româncei care a făcut senzație la scrimă. Câștigă Olimpiada cu sacrificii: nu mânca nimic

Fotbalistul a spus și care ar fi fost alegerea sa dacă ar fi fost convocat la naționala României și a Croației în același timp. 

"Aș fi ales atunci Croația 100 la sută, chiar dacă m-ar fi chemat și România. Toată lumea mă știa aici și cum sunt eu, iar la acea vreme nu aveam încredere în selecționerii români. Așa s-a întâmplat mereu la noi din 2000 până acum patru-cinci ani. Managerii își impuneau jucătorii pentru transferuri și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții în tot acest timp."

După plecarea din Osijek, a câștigat cinci trofee cu Dinamo Zagreb și, în final, și Cupa cu Rijeka. 

În cariera sa, Dumitru Mitu a evoluat pentru Faur București, Steaua, Farul Constanța, FC Brașov, UTA Arad, Osijek, Dinamo Zagreb, Panathinaikos, Rijeka, CFR Cluj, Unirea Dej, Qingdao Zhongneng, Chanchun Yatai și Șoimii Pâncota, potrivit index.hr.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te