Burleanu nu crede că Becali se retrage din fotbal. "Se consideră stăpân în relaţia cu jucătorii"

DE Sorin Ion | Actualizat: 26.04.2023 - 15:52
Răzvan Burleanu crede că fotbalul românesc s-a curățat – Foto: Inquam Photos / George Călin

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), nu crede că Gigi Becali, se va retrage din fotbal, și i-a făcut o scurtă caracterizare finanțatorului FCSB.

SHARE

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, după Adunarea Generală a FRF, că nu crede că finanţatorul FCSB, Gigi Becali, se va retrage din fotbal din cauza arbitrajului de la partida cu Rapid, scrie Agerpres.

Burleanu nu crede că Becali se retrage din fotbal. "Se consideră stăpân în relaţia cu jucătorii"

"În ceea ce priveşte retragerea domnului Gigi Becali, nu e prima dată când vedem această declaraţie. Şi vedem că s-a retras, s-a întors, s-a retras, s-a reîntors şi tot aşa. Eu după cum l-am cunoscut, domnul Becali e o persoană foarte interesată de propria imagine şi de bani. Atât timp cât unul dintre aceste elemente va exista mă îndoiesc că se va retrage din fotbal. Profilul unui patron care se consideră stăpân în relaţia cu jucătorii şi antrenorii, care are un comportament discriminatoriu de gen şi nu numai, care consideră că fiecare om are un preţ pentru a fi cumpărat, nu cred că are un viitor în fotbalul european. Eu am vorbit cu domnul Argăseală, preşedintele FCSB, iar dacă domnul Becali doreşte, eu sunt aici şi ne putem vedea oricând. Eu am toată deschiderea, nu sunt un tip ranchiunos. Într-o astfel de întâlnire, care cred că va avea loc dacă şi dânsul îşi doreşte, condiţia mea pentru a putea merge mai departe este să îmi comunice o listă cu trei foşti arbitri cărora le-a dat bani sau alte beneficii, direct sau indirect, şi cu care s-ar simţi mai confortabil dacă s-ar afla la conducerea arbitrajului românesc. Şi îi promit că lista respectivă rămâne una confidenţială. Pentru că la ultima întâlnire cu domnul Becali care a avut loc la Casa Fotbalului, dânsul mi-a împărtăşit din aceste practici din trecutul fotbalului nostru în ceea ce priveşte oameni din organizaţii sportive. De asemenea, am aflat că domnul Becali a participat la un singur blat. Mă îndoiesc că e un singur blat", a afirmat Burleanu.

De asemenea, şeful FRF a dezvăluit că a blocat numărul de telefon al lui Gigi Becali pentru a nu mai primi mesaje sau apeluri de la acesta.

"Confirm primirea unui mesaj de la domnul Becali în noaptea cu meciul (n.r. - FC Rapid - FCSB, scor 1-0) şi al doilea mesaj în dimineaţa respectivă. Mesajele au fost cele comunicate public. Dar recunosc că am blocat numărul de telefon al domnului Becali astfel că nu mai ştiu ce alte mesaje a mai trimis, dacă a revenit la alte gânduri sau a continuat în aceeaşi direcţie. I-am blocat numărul cu gândul la el, astfel încât să aibă mai puţine păcate pe care să le împărtăşească la următoarea spovedanie", a explicat el.

Citește și: Cazinoul din Constanța, restaurat cu 50 mil. euro. În ce stadiu se află lucrările

Burleanu i-a transmis lui Becali, care e nemulţumit de faptul că doi jucători de la FC Rapid, Răzvan Onea şi Dragoş Grigore, nu au primit cartonaşe roşii în meciul pierdut de FCSB cu 0-1, că formaţia roş-albastră a beneficiat de erori de arbitraj în cel puţin alte două partide.

"Dacă ar fi supărat în ceea ce priveşte neacordarea unui cartonaş roşu sau două în meciul cu Rapid, sau un cartonaş galben la Albu, ar trebui domnul Becali să îşi reamintească de cel puţin două meciuri. Unul este cel din etapa a 25-a jucat de FCSB în deplasare cu FC Voluntari, când Edjouma din punctul meu de vedere trebuia să primească un cartonaş roşu. Iar atunci niciun reprezentant de la FCSB nu a ieşit public să spună că integritatea jucătorului Armaş a fost pusă în pericol. Iar al doilea meci e din prima etapă, cu U Cluj, în care Şerban ar fi trebuit să primească un roşu. Şi mă refer doar la aceste două meciuri pentru că avem deja o poziţie oficială a CCA pe aceste faze. Cu siguranţă o greşeală nu ar trebui să corecteze o altă greşeală. Dar vreau să menţionez că la un moment dat contează şi culoarea tricoului unui jucător atunci când inflamăm anumite subiecte", a afirmat el.

"Eu sunt sigur că din 2014 până în prezent fotbalul românesc s-a curăţat. Nu-mi place să văd erori, nici făcute de arbitri, dar nici de jucători sau antrenori. Referindu-ne la arbitri, dacă aceste greşeli sunt neintenţionate, atunci cu siguranţă intră pe procedura de sancţionare. În ceea ce priveşte greşelile intenţionate ale arbitrilor, mă îndoiesc că acestea ar mai exista. Pentru că în fotbal ar însemna că o echipă e avantajată, iar alta dezavantajată. Şi atunci, dacă ne uităm la ce se întâmplă în play-off, care e echipa avantajată? Pentru că toate sunt nemulţumite", a spus Burleanu, care şi-a exprimat încrederea în preşedintele CCA, Kyros Vassaras.

Citește și: Xi Jinping l-a sunat pe Zelenski pentru prima dată de la invazia Rusiei

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că se va retrage de la echipa bucureşteană, fiind nemulţumit de greşelile de arbitraj de la partida cu Rapid, pierdută cu 0-1. De asemenea, el a anunţat că niciun reprezentant al FCSB nu va mai participa la şedinţele Comitetului Executiv sau la Adunările Generale ale FRF.

Conducerea FCSB a acuzat neacordarea de către arbitrul Horaţiu Feşnic a două cartonaşe roşii pentru jucătorii formaţiei FC Rapid, Răzvan Onea şi Dragoş Grigore, în urma unor faulturi asupra fotbaliştilor Florinel Coman şi Andrea Compagno.

Rapid Bucureşti a obţinut prima sa victorie în play-off-ul Superligii de fotbal, 1-0 (1-0) cu FCSB, duminică seara, în Giuleşti, în etapa a cincea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te