Bronz pentru românca Amalia Stan, în proba de sabie de la Europenele de juniori de la Tallinn

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.02.2023 - 08:42
Bronz pentru românca Amalia Stan, în proba de sabie de la Europenele de juniori de la Tallinn. - Foto: Facebook/Federatia Romana de Scrima

Sportiva română Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie de la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia).

SHARE

Amalia Stan a fost învinsă în semifinale de turcoaica Nisanur Erbil cu scorul de 15-8, după ce trecuse în sferturi de Carlotta Fusetti (Italia), cu 15-7.

Franţuzoaica Mathilde Mouroux a cucerit medalia de aur după 15-14 în finala cu Erbil. O altă medalie de bronz a fost obţinută de maghiara Kira Keszei, învinsă de Mouroux cu 15-14 în semifinale.

Alexandra Mitruş s-a clasat pe locul 20, Catinca Dumitru a ocupat locul 32, iar Ilinca Pantiş a încheiat pe 33.

Citește și: Mit sau realitate? Un Whisky românesc în Top 5 cele mai bune din lume. Inițial, au fost 900 sticle

În proba de floretă a junioarelor, Andreea Dincă a terminat pe locul 10, fiind învinsă în optimi de Lior Druck (Israel) cu 15-5. Karina Vasile s-a clasat pe locul 33, Maria Teodorescu a încheiat pe locul 39, iar Teodora Şofran s-a situat pe 52.

Medalia de aur a revenit italiencei Giulia Amore, argintul a fost câştigat de Kristina Petrova (Ucraina), medaliile de bronz fiind obţinute de Ariadna Tucker (Spania) şi Carolina Stutchbury (Marea Britanie).

Citește și: Supermodel, care a apărut pe coperta Vogue, tranșată de întreaga familie. I-au găsit doar picioarele

România a obţinut cinci medalii la Europenele de cadeţi de la Tallinn

La spadă juniori, Alexandru Stoica a ocupat locul 27, Florin Mirică s-a clasat pe locul 42, Claus Sebeşan a terminat pe poziţia a 62-a, iar Rareş Marghescu pe 68.

Titlul a fost câştigat de israelianul Yonatan Cohen, argintul a fost obţinut de estonianul Markus Salm, iar bronzul a revenit italianului Marco Paganelli şi maghiarului Soma Somody.

România a obţinut cinci medalii săptămâna aceasta la Europenele de cadeţi, aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin.

Medalia de bronz obţinută de Amalia Stan la sabie feminin este prima câştigată la Europenele de juniori din Estonia.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te