Bibliotecarul Avram Iancu a plecat în Ungaria pentru a stabili un nou record mondial la înot

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.07.2021 - 18:51
Bibliotecarul Avram Iancu a plecat în Ungaria pentru a stabili un nou record mondial la înot. / Foto: stirileprotv.ro

Bibliotecarul Avram Iancu a plecat vineri spre Lacul Balaton, din Ungaria, unde intenţionează să stabilească un nou record mondial la înot de anduranţă.

SHARE

Polisportivul din Petroşani și-a propus să străbată Lacul Balaton de două ori, încontinuu, timp de trei zile şi trei nopţi.

"Mă simt excelent. Abia aştept să ajung în apă. Sunt încrezător în şansele mele. Recordul mondial la înot de anduranţă este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu voi încerca să înot cel puţin un minut peste acest timp. Dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, vor încerca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi", a declarat, pentru Agerpres, Avram Iancu.

Citește și: Irlanda nu cedează: refuză impunerea unui impozit de cel puţin 15% pe profitul multinaționalelor

Avram Iancu nu are voie să se oprească şi să poarte costum de neopren

Sportivul s-a pregătit intens pentru momentul ce începe pe 18 iulie, la ora 10,00, din Marina Kenese Balaton, locul în care Avram Iancu şi-a propus să ia startul în încercarea de a stabili un nou record mondial.

"M-am antrenat foarte mult pentru acest moment. Pe lângă pregătirea zilnică, am avut zece antrenamente oficiale în diferite locuri din România, cum ar fi lacurile Cinciş, Bicaz, Ştiurţ, Tarniţa, pe canalul Bega sau în Bucureşti, pe râul Dâmboviţa. Mă simt pregătit pentru ceea ce va urma", a arătat Iancu.

Citește și: Ministerul Dezvoltării a decontat 213 investiţii prin PNDL I şi II, în valoare de 134,5 mil. lei

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Traversarea lacului şi omologarea rezultatului se va face după regulile de Marathon Swim, Iancu urmând să fie monitorizat atent de către trei observatori oficiali.

Avram Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te