Avocatul spaniol care-l apără pe Colțescu vrea să meargă la CEDO dacă-l găsește vinovat UEFA

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.12.2020 - 19:49
Foto: INQUAM Photos/ Alex Nicodim

Sebastian Colțescu va fi apărat la UEFA de către avocatul spaniol Josep Vandellos, care este convins că arbitrul român e nevinovat și că nu trebuie să primească nicio sancțiune.

SHARE

”Cred profund că nu e vinovat. Apărarea noastră va fi totală. Și vă mai spun ceva, am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun elf de sancțiune în acest caz”, a declarat Josep Vandellos pentru Gazeta Sporturilor.

În cazul în care UEFA îl va găsi vinovat de rasism, Colțescu intenționează să își caute dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și la Curtea Penală Internațională (Tribunalul de la Haga), potrivit GSP.ro.

Citește și

Presa din Turcia, niciun cuvânt despre afirmația "în ţara mea, românii sunt ţigani"

Potrivit sursei citate, apărarea lui Colțescu ar fi una extrem de dură. Arbitrul craiovean vrea să joace cartea care vorbește despre”persecutarea unui grup pentru motive de ordin politic, rasial, național, etnic, cultural, religios sau bazat pe sex, sau în funcție de alte criterii universal recunoscute ca inadmisibile în dreptul internațional, crimă de apartid și alte acte inumane cu un caracter similar, cauzatoare de suferințe puternice și care aduc atingere gravă integrității fizice sau mentale”.

Citește și

"Victima" lui Colțescu i-a mulțumit lui Erdogan, președintele care l-a trimis în exil pe Hakan Şükür

În plus, arbitrul român se gândește să ceară și sume importante ca despăgubiri, din moment ce imaginea lui a fost afectată puternic din cauza scandalului. Ar fi vorba despre milioane de euro, ceea ce ar reprezenta o bornă istorică în relația dintre arbitri și UEFA.

Ce riscă Colțescu

Colțescu nu riscă mare lucru în relația directă cu UEFA fiindcă el oricum fusese scos de pe lista FIFA de la 1 ianuarie 2021, însă o eventuală sancțiune de la Nyon, chiar și simbolică, ar atrage scoaterea lui din arbitraj de către CCA și FRF. 

Citește și

Jurnalistul mexican care i-a numit pe români „încuiați” și-a cerut scuze public

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.