AOJND: În cazul impozitării drastice a jocurilor de noroc scad banii din reclame. Sportul, afectat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.07.2022 - 12:03
AOJND: În cazul impozitării drastice a jocurilor de noroc scad sumele din reclame. Sportul, afectat / Freepik

Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere dramatică a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private, odată cu reducerea activității operatorilor de jocuri de noroc.

SHARE

Potrivit estimărilor Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), mai puțin de o treime din sumele alocate publicității pe mijloace audio-vizuale va mai rămâne în piață, în ipoteza în care numărul operatorilor ar rămâne același.

De asemenea, sunt în pericol sponsorizările unor competiții și/sau echipe de succes din sport, precum fotbal (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanța, Dinamo București, Liga 1),  handbal (CSM București), Federația Română de Hochei și Federația Română de Baschet.

Citește și: Statul vrea taxă de 40% pentru retragerile câștigătorilor la jocurile de noroc. Se va paria ilegal

“Impozitarea drastică a jocurilor de noroc nu va afecta numai industria și jucătorii ci și domenii adiacente, precum veniturile din publicitate ale televiziunilor sau finanțarea diverselor sporturi, competiții sau echipe sportive”, a declarat Odeta Nestor. 

AOJND reamintește că, în sistemul actual, România este un exemplu de bună reglementare a domeniului jocurilor de noroc, fapt care a adus venituri semnificative la buget, datorită taxelor plătite atât de jucători cât și de operatori. Supra-impozitarea ar transforma România într-o țară neatractivă atât pentru jucători cât și pentru operatori. Ca efect, după estimările AOJND, va exista o scădere cu aproximativ 50% a taxelor plătite de operatori prin reducerea activității, în cazul aplicăriii măsurii. Pe termen scurt și mediu vor exista pierderi pentru toate părțile, inclusiv pentru Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, se vor reduce.

Însă în primul rând efectul negativ va fi resimțit de jucătorilor care nu vor juca mai puțin însă se vor îndrepta către site-uri nelicențiate, care nu le oferă protecția unei legislații. Așadar, aceștia nu vor mai avea siguranța banilor plasați și nici garanția că beneficiază de un system reglementat, care adduce claritate și corectitudine.

“Așa cum am mai spus, AOJND are expertiza și disponibilitatea de a fi un partener al Guvernului pentru adoptarea celor mai bune soluții în interesul tuturor părților.  Prima condiție este însă existența unui dialog real, susținut și onest. Suntem pregătiți să participăm la discuții și avem deschiderea necesară pentru a găsi cele mai bune soluții”, a mai spus Odeta Nestor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.