Vremea se răceşte. Vor fi ploi, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.09.2023 - 10:38
Vremea se răceşte - Foto: Flickr/Gael Varoquaux

Duminică, 3 septembrie, a fost ultima zi de căldură extremă, cu umiditate foarte ridicată şi indice de disconfort termic pe măsură. Începând de astăzi, vremea intră într-un proces accentuat de răcire. Vor fi ploi şi instabilitate atmosferică. A venit toamna.

SHARE

Dar, ca şi anul trecut şi, în general, în ultimii ani, va fi o toamnă caldă. În zilele următoare temperaturile maxime în sud vor fi până în 30 de grade, crescând spre aceste valori spre finalul săptămânii.

La această oră, cerul este variabil în vestul și nord-vestul țării și mai mult noros în restul teritoriului. Se semnalează averse, pe arii restrânse, în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, în Carpații Meridionali și nordul Carpaților Orientali.

Vremea se răceşte

Vântul suflă slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în nordul Moldovei și al Dobrogei. La ora 9, se înregistrau valori termice cuprinse între 11 grade la Şiria și 21 de grade la Amzacea, Constanța, Constanța-dig, Gura Portiței, Mangalia, Sfântu Gheorghe-deltă și Sulina.

Astăzi, vremea se va răci și în sudul și sud-estul țării, astfel că valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest și în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, precum și în zonele montane și submontane.

Citeşte şi: Ciclonul Poppea schimbă radical vremea și aduce zăpezi. Țara din Europa unde a nins în luna august

Izolat cantitățile de apă vor mai depăși 15 - 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și în sud-est și pe alocuri în extremitatea vestică a țării și la munte și doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45 - 55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, local mai ridicate în estul Munteniei și în Dobrogea până spre 28 - 29 de grade. La această oră, cerul este mai mult noros, vântul suflă slab până la moderat, iar la ora 9 se înregistrau 18 grade.

Citeşte şi: Cum va fi vremea pe Litoral și la munte până la sfârșitul lui august. Unde încep ploile

Astăzi, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și vor mai fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40 - 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 23...25 de grade.

În Bucureşti, maxima săptămânii va fi de 29 de grade, joi, iar minima de 13 grade, sâmbăta viitoare, înainte de meciul României cu Israel, de pe Arena Naţională. Va fi în general în sorit, de miercuri încolo.

Puseul de frig şi vreme înnorată de acum se va mai calma mâine. Azi vor mai fi ploi, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te