Vreme neobișnuită în toată luna noiembrie. Unde ninge în ţară

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.11.2023 - 16:11
Vreme neobișnuită în toată luna noiembrie - Pexels/Kevin B - imagine cu caracter ilustrativ

Luna noiembrie aduce cu sine o vreme neobişnuită. Temperaturile înregistrate vor fi altfel decât de obicei, în această perioadă a anului. Există şi o regiune a ţării unde lucrurile chiar vor fi excepţionale.

SHARE

Urmează patru săptămâni atipice pentru perioada aceasta a anului. Temperatura va scădea treptat, gradual şi va fi peste valorile care se înregistrează de regulă, la trecerea dintre toamnă şi iarnă.

În Bucureşti, de exemplu, astăzi, maxima va fi de 21 de grade şi minima de 9 grade, iar pe 30 noiembrie cele două cote vor fi de 5, respectiv -2 grade Celsius.

Vreme neobișnuită în toată luna noiembrie

La Oradea, astăzi, avem 17 cu 11 grade Celsius, iar pe 30 noiembrie vor fi 4 cu -3 grade. Între 25 noiembrie şi 2 decembrie, maxima va fi de 4 grade Celsius, iar minima va fi între -1 şi -4 grade Celsius.

La Joseni, unde este polul frigului din România, astăzi este neobişnuit de cald pentru regiune, adică 13 grade maximă şi 5 minima, iar la finalul lunii vor fi 2 cu -8 grade Celsius. Pe 25 - 28 noiembrie va ninge, iar minima lunii va fi de -8 grade, conform AccuWeather.

Conform aplicaţiei Android Meteo XXL, care foloseşte datele ANM, luni, 13 noiembrie, în Joseni va fi prima ninsoare. De fapt, va fi o lapoviţă, maxima de 4 grade şi minima de -2 grade Celsius.

Citeşte şi: Vremea închide circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina. De când intră în vigoare restricțiile

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023 Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și local în extremitatea de sud, de est și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023 Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice, conform Mediafax.

Citeşte şi: Cum va fi vremea până pe 20 noiembrie. În ce regiune vor fi 25 de grade pe timpul zilei

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023 Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023 Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor putea fi ușor excedentare în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te