UPDATE- FOTO/VIDEO Momentul în care un avion cade în lacul Colibița. Pilotul aeronavei a decedat

DE Bianca Iosef | Actualizat: 28.08.2022 - 13:27
Avion prăbușit - Foto: IGSU

Un avion uşor a căzut, duminică dimineaţă, în lacul Colibiţa, din primele informaţii existând două victime, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

SHARE

UPDATE Ora 13.00 - Pasagerul german, prezintă un ușor atac de panică și va fi dus la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale. Prezintă ușoare excoriații, dar este stabil hemodinamic și respirator.

UPDATE Ora 12:00 - Pilotul avionului uşor care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în lacul de acumulare Colibiţa, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma rănilor suferite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Pasagerul, un cetăţean german de 45 de ani, s-a ales doar cu răni uşoare şi a refuzat transportul la spital.

"Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. (...)

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri.

Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării", a transmis ISU.

Cetăţeanul german a ieşit singur din aeronavă, conştient şi stabil, prezentând leziuni uşoare. Totodată, acesta prezintă un uşor atac de panică şi va fi evacuat la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale. Este stabil hemodinamic şi respirator, având uşoare excoriaţii.

Din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, la locul prăbuşirii avionului, au fost alocate o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de pompieri cu barcă şi terapia intensivă mobilă SMURD.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi un elicopter SMURD.

Ora 10:43 - Un avion s-a prăbușit în lacul Colibiţa.

Au fost alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, precum şi un elicopter de la SMURD. Una dintre victime ar fi inconştientă, potrivit Agerpres.

11 accidente cu avioane de mici dimensiuni în România, în ultimii 5 ani

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, la 27 august, că o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

Citește și: VIDEO Două persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu

O serie de accidente aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni s-au întâmplat în ultimii ani:  

26 martie 2022 - Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, judeţul Prahova. Pilotul a decedat.

10 august 2021 - Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe raza localităţii Chitila, pe un câmp, două persoane rănite, conştiente, fiind preluate de SMURD şi transportate la spital.

19 martie 2020 - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în zona localităţii Şiria din judeţul Arad, fiind înregistrate două victime, potrivit Newsweek România.

Citește și: Zece accidente în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni în România, în ultimii cinci ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te