Primarul Sectorului 6 despre ridicarea mașinilor parcate ilegal: Lege pe care o aştept ca pe Moşul

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.10.2022 - 17:00
Mașini pe trotuar- Foto: PIXABAY

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, joi, că aşteaptă "ca pe Moş Crăciun" adoptarea propunerii legislative conform căreia Poliţia Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare.

SHARE

El a cerut, într-o conferinţă de presă, ca poliţiştii locali să poată, la rândul lor, dispune astfel de măsuri în cazul maşinilor staţionate neregulamentar.

"Este o lege pe care o aştept ca pe Moş Crăciun. Noi, primarii, suntem cei care vrem să facem ordine în localităţile noastre. În forma aceasta, mi se pare că Poliţia Locală nu are aceste competenţe şi sunt doar la nivelul Poliţiei MAI. Rugămintea mea către parlamentari, către miniştri, către cine ia decizia asta este să pună şi Poliţia Locală, pentru că, vă zic cu mâhnire, nu cred că există la nivelul Poliţiilor din ţară care ţin de MAI această dorinţă de a avea politici pe ordine publică. Partea unde îţi laşi maşina ţine de ordine publică şi nu ştiu dacă o vor aplica", a explicat Ciucu.

Citește și: Suma de 5,2 miliarde de lei a fost aprobată de ANRE pentru compensarea facturilor de energie

Primarul Sectorului 6 a subliniat că amenzile trebuie să poată fi date şi în baza imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi.

Citește și: Primarul care a găsit soluția pentru ca bucureștenii să nu stea iarna în frig. Care este rezolvarea

"Încă ceva foarte important. Şi mi se pare că este chiar condiţionalitate în PNRR şi felicitări celui care a pus-o acolo: să putem amenda şi noi, ca în ţările civilizate, de pe cameră. Nu mă duc să fugăresc toate maşinile, peste tot, că sunt zeci de mii de maşini în Sectorul 6. Noi o să avem undeva la 3.000 de camere în Sectorul 6, cu un super-dispecerat de monitorizare - un proiect foarte important, de-abia aştept să îl lansăm. Dar dacă Poliţia Locală nu poate amenda când vede că parchează pe spaţiul verde, de exemplu... Nu mai trimit un poliţist până acolo, să mai stea şi în trafic, să piardă şi timp şi să şi polueze oraşul. Poate foarte bine să focalizeze camera pe numărul de înmatriculare, poate fi identificat foarte bine", a menţionat el.

Primarul a pledat şi pentru adoptarea unui proiect legislativ depus de liberalul Cristian Băcanu, în baza căruia Poliţia Locală să poată da amenzi de circulaţie, chiar dacă şoferul nu se află la faţa locului.

"Şi încă ceva: să avem şi noi voie să dăm amenzi de circulaţie, pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în deşteptăciunea ei, ne-a luat această atribuţie. Noi putem să amendăm doar dacă îl găsim pe om la maşină. Şi nu pot să pun planton un poliţist pe lângă fiecare maşină. Este un proiect depus de către colegul meu Cristian Băcanu de la PNL, la iniţiativa comună a mea şi a lui şi cu sprijinul, sper eu, al Asociaţiei Municipiilor din România", a completat Ciucu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, pe 14 septembrie, raport favorabil unei propuneri legislative care prevede că Poliţia Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar nu numai de pe partea carosabilă, ci şi de pe trotuare.

Propunerea legislativă iniţiată de către deputatul USR Cătălin Drulă modifică alineatul 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te