Primarul care a găsit soluția pentru ca bucureștenii să nu stea iarna în frig. Care este rezolvarea

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.10.2022 - 15:45
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu- Foto: FACEBOOK

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care spune că a găsit soluția prin care locuitorii din București să nu mai sufere de frig, așa cum s-a întâmplat iarna trecută.

SHARE

„Iarna trecută, aproximativ 50.000 de oameni din cartierul Militari au stat 2 luni în frig pentru că un CET privat din zona Preciziei nu a furnizat apă caldă și căldură către Termoenergetica deoarece crescuse enorm prețul la gaze și produceau și vindeau (reglementat) agentul termic mai ieftin decât îl prețul cu care cumpărau gazul. Nu au mai cumpărat gaz și nu au mai furnizat căldură”, a început Ciucu postarea de pe Facebook.

În continuare, primarul sectorului 6 spune că deși nu face parte din atribuțiile lui, a găsit soluția pentru problema încălzirii: „Am găsit o conductă care nu mai funcționat de peste 20 de ani, parțial în stare bună, care putea acoperi cartierul Militari (și mai mult) dacă ar fi reabilitată, aducand agentul termic de la CVT Vest. Problema rezolvată prin implicare, cu un efort modic. Am vorbit cu dl. Primar General, am vorbit cu Energetica Servicii, să reabiliteze conducta.”

Citește și: Nicușor Dan: Este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti o pot face

Ciprian Ciucu spune că proiectul este gata și că va funcționa ani buni de acum înainte. „Astăzi, înainte de venirea iernii, este gata! Mai mult, am continuat discuțiile pentru a veni cu un proiect care să țină în viață conducta 50 de ani, nu 3-5 ani, cat ar putea supraviețui după acesta reabilitare”.

Citește și: Noul ministru al Educației spune că noul pachet legislativ va fi făcut cu ajutorul specialiștilor

„Am angajat Primăria Sectorului 6, printr-un vot în consiliul local, că vom pune jumătate din bani, pentru acest proiect. Din păcate PMB nu a acordat încă contractul, așa cum fusese vorba, companiei proprii și să se apuce de proiectare și de execuție, pentru o lucrare esențială pentru sectorul nostru. Avem singurul CET eficient și modernizat din București, e păcat de Dumnezeu, e nevoie doar de o conductă bine făcută și îngropată”, a mai spus primarul.

Acesta a mai scris că nu înțelege de ce această conductă nu a mai fost folosită: „Nu înțeleg de ce a fost dezafectată în primă instanță conducta și până să mă implic eu pentru a găsi soluții, a fost uitată vreo 25 de ani! Mai ales că era relativ nouă, reabilitată experimental cu țeavă din fibră de sticlă chiar în 1989”.

„În fine, vestea bună pentru oamenii din zona Militari/Apusului este că nu vor mai avea probleme iarna acesta, suntem asigurați. Vestea și mai bună ar fi ca PMB să vin totuși cu un proiect durabil, cu sprijinul și implicarea financiară a Primăriei Sectorului 6”, a încheiat Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te