Peste 1.000 de ursuleți au fost depuși ca omagiu pentru Regina Elisabeta. Ce se va întâmpla cu ei

DE Bianca Iosef | Actualizat: 16.10.2022 - 10:29
Ursuleți de pluș- Foto: PIXABAY

Peste 1.000 de ursuleţi Paddington care au fost depuşi în faţa unor reşedinţe şi parcuri regale de locuitorii din Marea Britanie în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a după decesul ei din luna septembrie vor fi donaţi unei organizaţii de caritate pentru copii.

SHARE

Ursuleţii de pluş ce au fost "depuşi pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a în faţa reşedinţelor regale din Londra şi Windsor vor fi donaţi pentru acţiunile de caritate organizate în beneficiul copiilor de asociaţia Bernardo's", a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Regina Elisabeta a II-a a patronat această organizaţie de caritate până în 2016, anul în care Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, devenită în prezent regină-consoartă, a preluat patronajul asupra asociaţiei.

Citește și: Taxă pe profiturile excepționale ale companiilor de energie. Guvernul va decide cum se va aplica

Jucăriile de pluş vor fi trimise mai întâi la o curăţătorie profesionistă, apoi livrate asociaţiei Bernardo's.

Citește și: Al 20-lea congres al Partidului Comunist: China „nu va renunţa la folosirea forţei” pentru Taiwan

"Promitem să avem mare grijă de aceşti ursuleţi, care vor fi atât de mult iubiţi şi care vor aduce multă bucurie copiilor pe care noi îi ajutăm", a declarat directoarea asociaţiei, Lynn Perry, citată în acelaşi comunicat.

Cu pălăria sa roşie şi paltonul său albastru, ursuleţul Paddington este un personaj cult al literaturii britanice pentru copii încă din anii 1950.

Regina Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, s-a amuzat cu ocazia Jubileului de Platină, organizat în luna iunie pentru a celebra cei 70 de ani ai săi de domnie, filmând un videoclip în care a apărut alături de celebrul ursuleţ de pluş.

În timpul acelui clip, fosta suverană i-a mărturisit ursuleţului Paddington că ţinea întotdeauna în poşeta ei un sandviş cu marmeladă - mâncarea preferată a acestui personaj îndrăgit de copii.

Videoclipul, devenit imediat viral, a rămas unul dintre rarele momente fericite ale unui jubileu ce a avut tonalitatea unui rămas bun.

Atunci când florile depuse în faţa reşedinţelor regale şi a altor spaţii amenajate special în mai multe parcuri din capitala britanică au fost adunate la sfârşitul lunii septembrie pentru a fi transformate în compost, ursuleţii de pluş şi alte obiecte au fost colectate în aşteptarea unei decizii referitoare la viitorul lor.

Pentru a marca anunţul despre donarea lor către o organizaţie de caritate, Palatul Buckingham a dat publicităţii şi o fotografie ce o prezintă pe regina-consoartă Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, alături de unii dintre acei ursuleţi Paddington, conform Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te