Nicușor Dan: Nu trebuie să fii olimpic să înţelegi că am alocat sume mari pentru termie

DE Bianca Iosef | Actualizat: 10.11.2022 - 21:46
Nicușor Dan- Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan i-a prezentat lui Marcel Ciolacu, liderul partidului din care face parte şi Gabriela Firea, „cea care a adus Primăria Capitalei în faliment, un grafic cu sumele alocate din anul 2012 şi până în prezent pentru termie.

SHARE

„Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administraţia trecută”, i-a mai transmi edilul Nicuşor Dan preşedintelui social-democraţilor.

„Pentru împrospătarea memoriei domnului Marcel Ciolacu, şeful de partid al Gabrielei Firea, cea care a adus Primăria Capitalei în faliment, iată graficul cu sumele alocate pentru termie de municipalitate din 2012 până în prezent. Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administraţia trecută”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

Citește și: Premii de câte 2.000 de lei pentru elevele din Bihor de media 10 la Evaluarea Naţională
 
Edilul general a mai spus că PMB a făcut investiţii în reabilitarea sistemului termic, inclusiv din bani europeni, lucru pe care l-a ignorat complet Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Ciucă despre datoriilor acumulate de Termoenergetica: O soluție, fonduri de la Guvern

„Am făcut şi facem în continuare investiţii în reabilitarea sistemului termic, inclusiv din bani europeni, lucru complet ignorat de colega domnului Ciolacu. Şi totuşi, sumele pe care le avem de plătit acum, care provin cum am mai spus din diferenţele de tarif impus de ANRE şi tariful real, sunt mult peste bugetul nostru. De aceea, solicit sprijinul Guvernului pentru oricare dintre soluţiile pe care le-am propus: alocări din fondul de rezervă sau ridicarea plafonului de îndatorare ca să ne putem împrumuta. Şeful PSD ar trebui să ştie că bucureştenii nu se încălzesc cu glumiţe nesărate de politician”, a conchis Dan.
 
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la rugămintea pe care i-a făcut-o Nicuşor Dan să discute cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu pentru a îi cere să plătească datoriile către Termoenergetica, că „nu l-a dus capul” să îl sune pe ministru să îi solicite să plătească datoriile primarului Capitalei. „Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a adăugat ironic preşedintele PSD.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a răspuns, joi, criticilor aduse de Marcel Ciolacu şi a precizat că îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon ministrului de Finanţe Adrian Câciu astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica. „Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România”, a mai afirmat edilul general.

Referitor la subiect, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri, în care l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te