Mâncare pentru bebeluși, retrasă de la vânzare. Conține o subslanță toxică. Consultați medicul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 30.04.2024 - 11:16
Mâncare pentru bebeluși, retrasă din supermarketuri Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un sortiment de mâncare pentru bebeluți a fost retras de la vânzare după ce, în urma unei testări s-a descoperit o substanță toxică. Producătorul a lansat o campanie de rechemare urgentă a produsului.

SHARE

S-a găsit o substanță toxică în borcanele cu mâncare pentru bebeluși. Produsul se află la vânzare în mai multe țări europene, inclusiv România. Producătorul decis rechemarea acestuia și cei care l-au cumpărat primesc banii înapoi.

Medicii avertizează cu privire la simptomele pe care le pot avea copiii după ce consumă această mâncare.

Mâncare pentru bebeluși, retrasă de la vânzare. Conține o subslanță toxică. Consultați medicul

Producătorul erdbär GmbH a decis să retragă de la vânzare un produs adresat copiilor.  Este vorba despre borcanul cu mâncare pentru bebelusi “Paste cu broccoli, morcov, roșii” intr-un borcan de 190 de grame sub marca Baby Freche Freunde.

Aceasta se referă la produsele cu numărul de lot L144181 JH6. Conform cunoștințelor actuale, alte produse sau loturi nu sunt afectate.

Citește și: Un lanț de magazine din România retrage de urgență un produs de la raft. Ce poți face dacă l-ai luat

Motivul retragerii sunt urme de alcaloizi tropani care au fost găsite în timpul analizelor de rutină de laborator pentru asigurarea calității. Deoarece nu se poate exclude ca alte borcane din acest lot să fie afectate, erdbär GmbH a decis să recheme produsul ca măsură de precauție, scrie chip.de.

Alcaloizii tropani sunt ingrediente naturale ale anumitor plante care cresc ocazional în zonele de creștere a cerealelor și pot intra în alimente în timpul recoltării.

Pentru bebeluși, un grup deosebit de sensibil de consumatori, chiar și urmele acestor alcaloizi pot avea efecte nedorite asupra sănătății, cum ar fi o voce răgușită, neliniște motorie, piele înroșită sau mucoase uscate.

Potrivit producătorului, părinții ai căror copii nu prezintă niciun simptom în 24 de ore de la consumarea produsului nu trebuie să-și facă griji.

Dacă cel mic are aceste simptome, mergeți urgent la medic. 

 Produsele afectate nu trebuie să mai fie consumate și pot fi returnate la locul de cumpărare fără chitanță pentru rambursarea prețului de achiziție sau, alternativ, eliminate.

Citește și: Care sunt cele mai retrase alimente de pe rafurile magazinelor? Sunt pline de chimicale și coloranți

Produsul rechemat a fost distribuit în mai multe țări europene, printre care Germania, Austria, Elveția, precum și Ungaria, Bulgaria, Croația și România. Compania a informat deja societățile comerciale afectate cu privire la retragere, iar acestea vor elimina loturile relevante de la vânzare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te