Locuiau la 30 de minute unul de celălalt. Au descoperit că sunt fraţi gemeni după 50 de ani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.02.2023 - 08:35
Locuiau la 30 de minute unul de celălalt. Au descoperit că sunt fraţi gemeni după 50 de ani - Foto: PXHere
Locuiau la 30 de minute unul de celălalt. Au descoperit că sunt fraţi gemeni după 50 de ani - Foto: PXHere

Dacina Crasnanic si Traian Alexandru nu s-au cunoscut, până au făcut independent teste ADN, sperând că vor afla mai multe despre istoricul de sănătate al familiei lor. Aceasta le-a oferit surpriza vieții lor. Şi-au descoperit fiecare geamănul celuilalt.

SHARE

Cei doi gemeni, în vârstă de 50 de ani, locuiesc întâmplător la mai puțin de 30 de minute cu mașina unul de celălalt, în pofida faptului că ambii provin din România.

Alexandru, care stă în Toronto, a spus că faptul că amândoi se află în aceeași țară a adăugat o  mare surpriză dezvăluirii neașteptate, că a avut o soră.

Locuiau la 30 de minute unul de celălalt. O poveste cu doi frați

"Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici", a spus el pentru CBC, într-un interviu difuzat de Ziua Familiei.

Alexandru i-a transmis informa'ia Dacinei Crasnanic, care locuiește în Markham, la nord de Toronto, pe rețelele de socializare, în Ajunul Crăciunului din 2021, la scurt timp după ce a obținut rezultatele.

S-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu și de atunci au încercat să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt.

Citeşte şi: Povestea gemenilor născuți după 30 de ani de la concepere. Mama lor e cu doar 3 ani mai în vârstă

„La început, părea ireal”, a spus Crasnanic. „Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”.

Cu cât vorbeau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel.

Crasnanic fusese adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în copilărie, în tufișurile din afara clădirii.

Dar ea a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță în certificatul de naștere.

S-a mutat în Canada, împreună cu soțul ei, în anii 90, pentru a-și crește copiii.

Citeşte şi: Doi gemeni de o lună, printre primii pacienţi cu gripă de la Spitalul "Victor Babeş"", din Timişoara

Alexandru era și adult, când mama lui i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat, după ce cineva l-a abandonat în copilărie.

„Cineva din armată era în drum spre muncă și a văzut ceva”, a spus Alexandru. — Eram... aproape de toboganul de gunoi, în aer liber.

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul Poliției, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliția locală, l-a luat, a spus el.

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat la Toronto, pentru a fi mai aproape de membrii familiei, iar Alexandru a petrecut câțiva ani mutându-se între Canada și România, înainte de a se stabili la Toronto, în jurul anului 2008, a spus el.

Cei doi învingători

Asemănările nu se opresc aici.

Crasnanic si Alexandru au amândoi fii adulţi pe nume Victor. Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, care este alma mater a lui Victor Alexandru.

Cei doi fii s-au apropiat în ultimul an, de când părinții lor s-au cunoscut.

Aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și Războiul Stelelor

„Imediat, Victor și cu mine ne-am împrietenit”, a spus Victor Crasnanic, de 19 ani. „Nu a fost niciodată stinghereală, știi, doar m-am simțit bine".

Victor Alexandru, care are 30 de ani, a spus că cei doi împărtășesc o dragoste pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și Războiul Stelelor.

„Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun”, a spus el.

Traian Alexandru a spus că mutarea în Canada, după ce a împlinit 40 de ani, a fost o provocare, pentru că nu avea mulți prieteni, dar găsirea unei noi familii înseamnă lumea pentru el.

„Găsirea surorii tale... [acoperă] totul”, a spus el.

Crasnanic a spus că, deși și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, niciodată nu este prea târziu:

„Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem 50 de ani de a face asta, pentru a compensa timpul”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te