IGPR a clasat plângerea parlamentarilor împotriva agenției Papaya, pentru clipul anti-referendum

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 27.11.2018 - 15:22
Imagine din clipul „Copiii referendumului”. 15 parlamentari au cerut anchetarea agenției Papaya, care l-a realizat, pe motiv că fetele care apar în clip ar fi putut fi exploatate.
Imagine din clipul „Copiii referendumului”. 15 parlamentari au cerut anchetarea agenției Papaya, care l-a realizat, pe motiv că fetele care apar în clip ar fi putut fi exploatate.

Petiția împotriva agenției de publicitate Papaya Advertising, care a realizat clipul „Copiii referendumului”, a fost clasată de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

SHARE

„Din cercetări nu reies aspecte de natură penală sau contravențională, astfel că la nivelul IGPR petiția s-a clasat. Petiția o înaintăm în copie către DGASPC-uri (București și Ilfov) și transmitem adresă către ANPDCA ( cei care ne-au transmis inițial petiția), pentru a face verificări, conform competențelor”, a precizat IGPR, pentru Newsweek România.

Administratorul agenției de publicitate Papaya, Robert Tiderle, a fost audiat la IGPR, unde a precizat că agenția are acordul scris al părinților copiilor care au participat la filmare.

Citește și: UPDATE Agenția cu un clip anti-referendum, reclamată de parlamentari la IGPR. Ce conține petiția

Petiția împotriva Papaya Advertising a fost depusă de 13 parlamentari de la PSD și PSD, un deputat al ALDE și unul al Minorităților, în care au solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) să verifice dacă fetele care au apărut în clipul „Copiii referendumului”, un clip care se poziționa împotriva referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie, au fost exploatate sau abuzate. Șefa deputaților PNL, Raluca Turcan, a precizat că formațiunea se delimitează de acest demers, care aparține Grupului Ecumenic de Rugăciune. De asemenea, și deputatul liberal Pavel Popescu și-a retras sprijinul, spunând că nu a știut ce a semnat.  

(Citiți AICI interpelarea adresată ANPDCA.)

ANPDCA a precizat, într-un răspuns pentru Newsweek România, că a trimis petiția parlamentarilor către IGPR pentru că Autoritatea nu avea mijloacele legale de a cerceta cazurile de abuz. 

Citește și: De ce a sesizat Protecția Copilului IGPR în cazul clipului „Copiii referendumului”

Și organizațiile din industria de comunicare și marketing le-au cerut politicienilor și instituțiilor statului să nu sprijine măsuri care să limiteze libertatea de exprimare.„Semnatarii acestui demers atrag atenția că orice precedent poate deveni periculos și poate limita libertatea de exprimare artistică, într-un domeniu care este reglementat de legislația în vigoare, aliniată la standarde europene, la care se adaugă mecanisme de auto-reglementare funcționale ale industriei”, au mai scris organizațiile în apelul adresat politicienilor.  

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te