Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.04.2024 - 17:02
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii - Foto: Pexels /Sandaru Muthuwadige

Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii, vă spune poliția din Germania unde trăiesc peste 600.000 de români, alte sute de mii fiind anual în trecere.

SHARE

În multe cazuri, cei care încalcă regulile de parcare primesc o amendă de la poliție. Acum, poliția germană avertizează asupra unei amenzi de parcare false care este pusă în parbrizul mașinilor.

Citește și: Amenzi până la 1.000 lei pentru românii care stau la bloc. Ce aparat obligatoriu trebuie să dețină?

Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii

Și românii pot cădea pradă escrocilor, dat fiind că 600.000 de români trăiesc în această țară. În plus, un număr uriaș de români o vizitează sau fac afaceri în această țară.

Poliția din orașele Berlin și Bremen avertizează că escrocii încearcă să obțină bani de la șoferi cu o presupusă amendă de parcare de la poliția din Berlin. Poliția a emis acum un avertisment cu privire la amenzile false și face apel la șoferi să nu plătească, scrie echo24

Citește și: Amenzi de până la 10.000 lei pentru operatorii economici care nu fac acest lucru. Anunțul ANAF

Poliția avertizează împotriva amenzilor de parcare false - "Nu transferați niciodată bani"

Cum acționează escrocii? Un document cu antetul poliției este pus în parbrizul mașinii. Din document, șoferul este făcut să creadă că există un "act de contravenție". Șoferul ar fi primit o amendă pentru că a "parcat incorect". Amenda ar trebui să o trimită într-un cont. Ca urmare a infracțiunii, șoferul este rugat să scaneze un cod QR, care îl duce la aparatul unde se face plata.

"Dacă găsiți o astfel de înștiințare falsă pe mașina dumneavoastră, nu citiți codul QR și nici nu transferați bani indiferent dacă acolo găsiți datele de contact ale unei bănci, de exemplu", a scris de urgență poliția din Berlin.

Poliția a continuat spunând că "este vorba de o fraudă. Au fost inițiate investigații".

 "Nu transferați niciodată bani"

Potrivit poliției, nu a fost nicidecum un caz izolat: "Au fost distribuite în număr mare în Marzahn noaptea trecută. Colegii noștri de la A32 au străbătut deja mai multe străzi pentru a le colecta". Centrul de protecție a consumatorilor a emis acum un avertisment cu privire la o escrocherie la banca ING.

În comentariile de sub postarea de pe X a poliției din Berlin, mulți utilizatori s-au arătat îngroziți de faptul că șoferii ar putea cădea în plasa "glumelor proaste":

"Există oameni ADEVĂRAȚI care fac asta?", a spus un șofer.

Altul a comentat: "Nu încetează niciodată să mă uimească faptul că până și cele mai proaste falsuri reușesc să facă oamenii să se lase păcăliți", a comentat un utilizator.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te