Mulți specialiști recomandă scoaterea cărn ii din dietă însă Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă totuși ca acest produs animal să facă parte dintr-o dietă echilibrată.
Dar cel mai bine este să consumați o cantitate cât mai mică posibilă.
Care este cea mai sănătoasă carne din lume și pe care nu ar trebui s-o consumați? Puțini știu asta
Nu orice friptură este un hit pentru sănătatea ta! Dar ce determină care carne este mai sănătoasă decât cealaltă? În primul rând, foarte mult depinde de conținutul de grăsime. Carnea slabă precum puiul sau curcanul sunt cu adevărat ușoare și, prin urmare, sunt adesea prima alegere pentru o dietă sănătoasă. Dar grăsimea nu este singurul factor. Mai există nutrienți, dezvăluie Heidelberg24.de într-un articol.
Fierul, zincul și vitaminele B se găsesc în carnea roșie, care este, de asemenea, legată de cancer și boli cronice. Tipul de hrănire a animalelor joacă, de asemenea, un rol important. Carnea de la bovine hrănite cu iarbă conține semnificativ mai mulți acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă, decât omologii lor hrăniți cu cereale. Există și lucruri de luat în considerare atunci când o pregătiți - de exemplu, nu ar trebui să prăjiți carnea cu cel mai sănătos ulei !
Care carne este cea mai sănătoasă? Majoritatea experților în nutriție sunt de acord cu acest lucru: păsările de curte se află în fruntea listei pe primul loc! Nu numai că are un conținut scăzut de grăsimi, dar conține și multe proteine valoroase. Pieptul de pui este deosebit de slab și bogat în proteine, în timp ce carnea de curcan conține, de asemenea, mulți dintre nutrienții importanți, fier, potasiu, zinc și vitaminele B.
Pe locul doi vă așteaptă o mică surpriză: carnea de vânat. Fără antibiotice hrănite, sărace în grăsimi și bogate în acizi grași omega-3 nesaturați, vânatul sălbatic este, de asemenea, considerat relativ sănătos - dar cu o avertizare: riscul de apariție a metalelor grele, reziduurilor de pesticide, boli și paraziți este mai mare la carnea sălbatică decât la carnea din agricultura industrială.
Citește și: 4 alimente din supermarket cresc riscul de a muri de tânăr. Un tip de carne, cel mai nociv pentru om
Iată Top 4 a celor mai sănătoase tipuri de carne:
- Locul 1: Păsările de curte
- Locul 2: Carnea de vânat sălbatic
- Locul 3: Carnea de vită
- Locul 4: Mielul
Carnea de pui sau vită?
Duelul etern: pui versus vită. Carnea de vită are scoruri foarte bune la verificarea nutrienților cu fier și zinc. Cu toate acestea, carnea albă și, prin urmare, puiul este în fruntea clasamentului de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat carnea roșie drept cancerigenă. Vitele europene sunt în special legate de cancerul de colon.
Cu toate acestea, ceea ce se încadrează în carnea roșie este parțial controversat, așa cum critică revista de știință „Spektrum”. Unii se feresc să includă carnea de porc în alimentație, deoarece aceasta este, de obicei considerată carne roșie.
Dar cum rămâne cu carnea de vită și porc? Ambele sunt extrem de populare, mai ales în bucătăria germană. Carnea de porc are adesea reputația de a fi carnea „grasă”, dar bucățile slabe precum mușchiul, pot fi o alegere sănătoasă. Carnea de vită, pe de altă parte, are scoruri cu mai mulți nutrienți, cum ar fi fierul. Ambele sunt carne roșie, motiv pentru care, nu sunt cele mai sănătoase tipuri de carne.
Citește și: Carne de pui, retrasă din supermarketuri în țara cu peste 1.100.000 de români. Are salmonella
Ce carne nu ar trebui să consumați?
Carnea procesată este cea mai nesănătoasă carne. Potrivit OMS, aici există și riscul de cancer! Cârnați, carne afumată, parizer, salam. Ar trebui să stați departe de toate aceste tipuri de carne și, în schimb, să vă limitați la o carne cât mai naturală. Însă, chiar și cea mai sănătoasă carne poate fi dăunătoare sănătății dvs. dacă veți consuma o cantitate mare. După cum am menționat deja la început, carnea trebuie consumată doar în cantități mici. DGE recomandă între 300 de grame pe săptămână, pentru un necesar scăzut de calorii și 600 de grame pentru unul ridicat. În funcție de corpul fiecăruia și dieta adoptată.
Până astăzi, DGE recomandă păstrarea unei cantități mici de carne în meniu.