Cum poți fi păcălit în supermarket, chiar la casa de marcat. O fostă casieră a spus ce se întâmplă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.02.2024 - 21:18
Dacă nu ești atent, poți fi păcălit la supermarket Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Când mergi la cumpărături ar fi bine să mai verifici încă o dată bonul după ce ai plătit. Este posibil să ai surprize neplăcute. O fostă casieră a explicat că acest lucru se poate întâmpla frecvent, mai ales într-o anumită zi a săptămânii.

SHARE

Sunt rare cazurile în care atunci când facem cumpărături la supermarket, mai ales dacă umplem căruciorul, să mai verificăm și bonul după ce am plătit. 

Este posibil să facem acest lucru abia când am ajuns acasă și nu sunt puține cazurile în care descoperim că prețul de la raft nu este același cu cel trecut pe bon. Sau, mai rău, să plătim un alt produs deși noi am cumpărat altceva. 

Există câteva lucruri importante care trebuie luate în considerare pentru a nu irosi timp și bani, inutil. 

Cum poți fi păcălit în supermarket, chiar la casa de marcat. O fostă casieră a spus ce se întâmplă

O fostă casieră de supermarket a dezvăluit ce se întâmplă de fapt și care este ziua în care riscul de a fi păcălit este cel mai ridicat.

Ea spune că, într-adevăr, lucrurile se pot încurca atunci când lucrezi în supermarket. Acest lucru se aplică în special articolelor fără un preț clar prin intermediul unui cod de bare, cum ar fi mărfurile vrac, în special fructele și legumele. În acest caz, casierul trebuie să introducă manual prețul.

Citește și: Ce a cumpărat o româncă din supermarket cu 60 €? ”Nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea”

În agitația de la casă, mai ales dacă sunt foarte mulți clienți la rând, se poate întâmpla ca un număr greșit să se strecoare. Și puteți ajunge, de exemplu, să plătiți prețul pe kilogram pentru un mango importat în loc de un cartof.

Fosta casieră are un alt sfat despre când și unde merită să fiți deosebit de atent. Pentru că într-o anumită zi poate apărea o confuzie suplimentară, chiar și fără intervenția umană.

Această zi este luni. Atunci mulți oameni doresc să profite de noile oferte speciale din magazinul cu reduceri. Dar exact aici se află problema, potrivit fostei angajate. La începutul săptămânii, este posibil ca unele dintre prețurile promoționale să nu fie încă înregistrate în sistem casei de marcat. Prin urmare, clienții ar trebui să fie deosebit de atenți să evite să plătească prețul vechi, adică mai mare. 

Citește și: Ce supermarket a ieftinit cel mai mult prețul la pâine, lapte, ouă și ulei. Reduceri și de 30%

Prin urmare, este important să aruncați o privire atentă la bonul de cumpărături. Este important să remediați imediat eventualele erori, subliniază fosta casieră. În cele din urmă, este și în interesul casierei să aibă suma potrivită în casa de marcat la sfârșitul zilei – nici prea puțin, nici prea mult, conform hna.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te