Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.09.2024 - 07:28
Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Cardurile de energie vor fi distribuite în această toamnă  - Foto: Captură Ministerul Finanțelor
Cardurile de energie vor fi distribuite în această toamnă - Foto: Captură Ministerul Finanțelor
Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă? - Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca (rol ilustrativ)
Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă? - Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca (rol ilustrativ)

Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă? Aceste ajutoare nu mai sunt suportate din fonduri europene ci din bugetul de stat.

SHARE

Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Sunt milioane de oameni care au nevoie de acest ajutor pentru a reuși să treacă peste iarnă. 

Citește și: Care pensionari pierd 2.000 lei din pensie peste numai câteva zile? Cum pot împiedica acest lucru?

Citește și: Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă?

Cine pierde 1.400 lei la pensie dacă nu depune la Casa de Pensii o cerere în septembrie? | Newsweek Romania

Citește și: Care pensionari se vor trezi cu pensie tăiată lunile viitoare? Au luat la recalculare prea mult!

Citește și: Câți ani trebuie să lucrezi pentru o pensie decentă în România? Cât contează grupele de muncă?

Anul acesta, voucherele pentru energie sunt suportate de la bugetul de stat, nu din fonduri europene cum s-a întâmplat în urmă cu un an. Din acest motiv, în spațiul public au apărut informații legate de acordarea cardurilor de energie, având în vedere și contextul actual în care guvernul încearcă să strângă bani la buget. 

Citește și: Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă

Newsweek a cerut lămuriri Guvernului României în acest sens, însă până la publicarea acestei știri nu am primit niciun răspuns. 

Care români iau 700 de lei pe voucherul de energie? Când intră banii și ce cheltuieli acoperă?

Voucherele de energie, în valoare de 700 de lei se acordă de două ori pe an. La o recentă şedinţă de guvern, premierul a anunţat că pensionarii ale căror venituri au crescut în urma recalculării nu vor fi afectați și că vor primi în continuare banii pentru încălzire.

Listele cu beneficiari sunt întocmite printr-un parteneriat între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor – ANAF, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor au fost emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română.

Cardurile de energie vor fi date celor cu venituri mici Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca 

Autorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri va fi acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin.

Iar în ceea ce privește cuantumul majorat al pensiilor nu va fi luat în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi la suplimentul pentru energie.

”Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioadă, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Peste 2.000.000 de români vor primi 1200 de lei pentru a trece iarna mai ușor. Cum primesc banii

Voucherele de energie pot achita facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Așa arată cardurile de energie - Foto: Captruă Ministerul Finanțelor Publice

Vor primi astfel de ajutoare pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; familie cu alocaţie de susţinere; familie/persoană cu ajutor social.

Citește și: Cea mai comună greșeală la recalculare. Pensie cu 600 lei mai mică în septembrie față de august

Media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăşi 2.000 de lei.

Peste 2.000.000 de români primesc ajutoare de la stat începând cu luna octombrie. Atunci se vor face primele plăți pe cardurile de alimente. Se preconizează că se vor plăti și voucherele de energie.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te