Un nou cămin al ororilor descoperit în Voluntari. Funcționa ilegal, iar bătrânii erau ținuți în sere

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.07.2023 - 13:26
Alt azil de bătrâni ilegal, descoperit în Voluntari - Foto: PXHere/CC0

Un azil pentru bătrâni administrat de către o asociaţie, care funcţiona fără o licenţă valabilă, a fost descoperit joi în oraşul Voluntari, în acest caz fiind deschis un dosar penal de către IPJ Ilfov La acest azil au fost găsiţi încă 26 de bătrâni care trăiau în niște sere.

SHARE

Un alt cămin al groazei a fost descoperit în localitatea Voluntari, iar beneficiarii erau ținuți în condiții inumane în sere, în ciuda temperaturilor ridicate din ultimele zile. 

Un nou cămin al ororilor descoperit în Voluntari

Căminul în cauză, denumit ironic "Căminul Sfântul Andrei," funcționa fără licență.

”La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice.

În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare.

În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă”, a transmis IPJ Ilfov, conform News.ro.

Citeşte şi: Dumitru Barabula, şeful Poliţiei Voluntari, s-a pensionat după izbucnirea scandalului azilelor

În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de urmărire penală, în care fac cercetări pentru exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi: Bătrâni din azilul groazei din Voluntari, găsiți ascunși la Tunari. Marcel Ciolacu a fost informat

De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 şi art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012.

Bătrâni ținuți în caniculă în sere

Autoritățile au găsit 26 de beneficiari în serele din curtea imobilului și i-au transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, potrivit Antena 3.

Patronul căminului a declarat că centrul era deschis încă din anul 2012, dar a negat că serele ar fi fost în proprietatea sa. Când a fost pun în fața dovezilor incontestabile, patronul s-a declarat „surprins”.

Scandalurile azilelor groazei se țin lanț în „patria lui Pandele”. La începutul lunii s-a descoperit cel mai grav incident de acest fel unde peste 100 de bătrâni bolnavi au fost găsiți trăind în condiții inumane, bătuți la ordinea zilei și înfometați de cei care trebuiau să-i îngrijească.

Citește și: Detalii din căminul ororilor din Voluntari: Îngerii morții râdeau când ardeau bătrânii cu ardei iuți

Azilele groazei la Mureș

Un nou azil al groazei zguduie din temelii România după celebrul caz de la Voluntari. Și de această dată Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a anunțat autoritățile că 30 de persoane erau ținute printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge.

Citește și: Prefectura Mureș știa că vârstnicii locuiesc condiții inumane în azilul grozei. Nu l-au închis

Cei mai mulţi nu puteau vorbi şi nu se puteau mişca, fiind plini de muşte, murdărie şi malnutriţi la Centrul de îngrijire şi asistenţă „Căsuţa Lu’ Min” din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te