Dumitru Barabula, şeful Poliţiei Voluntari, s-a pensionat după izbucnirea scandalului azilelor

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.07.2023 - 12:37
Dumitru Barabula, şeful Poliţiei Voluntari, s-a pensionat - Foto: covasnamedia

Șeful Poliției din Voluntari, Dumitru Barabula, s-ar fi pensionat. Anunțul vine după ce, cu o seară înainte, șeful Poliției Ilfov, Cristian Perșinaru, a demisionat pe fondul scandalului căminelor de bătrâni. Alţi oficiali din domeniul asistenţei au fost demişi.

SHARE

Șeful Poliției Voluntari, Dumitru Barabula, a făcut acest anunț azi dimineață.

Dumitru Barabula, şeful Poliţiei Voluntari, s-a pensionat

El și-a luat la revedere de la colegi și a anunțat că se pensionează, conform surselor citate. Tot în această dimineață, adjunctul șefului Poliției din Ilfov a demisionat și el și va merge la Poliția Română, unde va fi șeful unui centru operativ.

Șeful IPJ Ilfov și-a dat demisia marți seară, au precizat surse oficiale, pentru Digi24. El și adjuncții săi erau anchetați după scandalul azilelor groazei. Sursele citate precizau că după plecarea acestuia din funcție urmează să fie schimbați și cei doi adjuncți ai săi, precum și conducerea poliției Voluntari.

Citeşte şi: De ce trebuie pedepsiți exemplar vinovații pentru azilele groazei. De ce nu vor fi demisii de onoare

Sursele citate au precizat că demisia comisarului șef Cristian Perșinaru a venit ca urmare a anchetei demarate de Corpul de Control al IGPR la Inspectoratul de Poliție Ilfov, după scandalul azilelor groazei din Voluntari.

Ancheta vizează și Poliția Voluntari. Luni, în urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați.

Primarul orașului, Florentin Pandele, a declarat luni seară că nu știa despre „azilele groazei” deoarece nu a fost informat cu știință de către subalternii săi, directoarea de la asistență socială și secretara Primăriei.

Citeşte şi: Val de demisii în urma controalelor la azilele de bătrâni. Situația lor, necunoscută de directori

„Am sunat la directoarea de la DGASPC și Poliția Locală, să-mi prezinte înscrisuri. Nu am fost informat. Când i-am întrebat pe colegi de ce nu am fost informat, mi s-a spus: domnule primar, nu puteam să vă informăm.

Au fost informați în scris, de instituții abilitate ale statului, că nu trebuia să mă informeze. Asta a fost și motivul pentru care am cerut să mi se facă un raport detaliat cu ceea ce s-a întâmplat, de ce nu am fost informat, dacă fac parte din anchetă, foarte bine, dacă au anumite calități, foarte bine, dar eu trebuie să fiu informat de ce”, a afirmat primarul orașului Voluntari.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te