400.000 de elevi primesc bani de la stat în fiecare an școlar. În ce condiții și care e suma

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 11.10.2023 - 17:49
400.000 de elevi primesc bani de la stat în fiecare an școlar. În ce condițiile și care e suma Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Elevii vor primi și anul acesta tichete educaționale în valoare de 500 de lei. Iată cine poate beneficia de bani de la stat și când îi vor primi.

SHARE

Elevii vor primi și anul acesta tichete educaționale în valoare de 500 de lei. Iată cine poate beneficia de bani de la stat și când îi vor primi. 

În anul școlar 2023- 2024, aproximativ 400.000 de elevi care provin din familii vulnerabile vor beneficia de tichete educaționale.

Datorită programului Incluziune și Demnitate Socială, statul oferă copiilor din medii dezavantajate 500 de lei, pentru achiziționarea rechizitelor și uniformelor școlare, scrie wowbiz.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru edupedu.ro, ajutorul de 500 de lei va fi acordat într-o tranșă unică, în fiecare an școlar, în perioada 2023-2027.

400.000 de elevi din România vor primi bani de la stat în fiecare an școlar. Care sunt condițiile

Acest sprijin are ca scop stimularea participării în învățământul școlar și preșcolar a copiilor care provin din familii defavorizate.

Tichetele vor fi distribuite în format electronic, într-o singură tranșă pe an.

Banii pot fi folosiți pentru achiziționarea uniformei, rechizitelor, în termen de un an de zile de la distribuire.

Copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015.

Citește și: Ce burse vor obține studenții în acest an universitar. Sprijin financiar pentru mai multe categorii

Elevii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar înscrişi în învăţământul de stat primar care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară;

Citește și: 300 de lei bursă pentru elevi indiferent de veniturile părinților. Până când pot fi depuse cererile

Copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial înscrişi în învăţământul de stat gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

De precizat este faptul că tichetele nu pot fi retrase de pe card sau preschimbate sub formă de numerar.

De asemenea, acestea se pot folosi doar pe teritoriul României.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te