10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat după incendiul de la Ferma Dacilor

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.12.2023 - 14:27
10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat după incendiul de la Ferma Dacilor. Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţie pentru a nu exista suspiciuni.

SHARE

10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat după incendiul de la Ferma Dacilor. Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţie pentru a nu exista suspiciuni, în ceea ce priveşte ancheta în curs.

Aceasta este legată de incendiul produs la Ferma Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani, unde opt oameni au murit carbonizaţi, iar alţi doi au fost răniţi.

10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat

Venitul încasat de Nicolae Tudoroiu anul acesta este format din cel de când era la ISU Buzău (soldă 38.729 lei + echipament-normă de hrană 6.364 lei) şi cel avut ca şef la ISU Prahova (soldă 67.116 lei + echipament-normă de hrană 9.998 lei).

În total: 121.207 lei, adică puţin peste 10.000 de lei lunar.

Tudoroiu are două maşini: una este o maşină de colecţie Jeep Willis, fabricată în anul 1943, una dintre maşinile cu care SUA au făcut al doilea război. Un Jeep Willis se vinde pe Internet cu cel puţin 15.000 de euro.

Colecţionar. Maşină de epocă

Fostul şef ISU Prahova mai are un autoturism Audi din anul 2010. Nicolae Tudoroiu are un credit de 660.000 de lei, adică de 132.000 de euro, la Garanti Bank. Şi-a cumpărat un mic apartament, de 29 mp, în anul 2020, şi o casă de locuit de 184 mp, doi ani mai târziu. Ambele sunt deţinute 50%/50% cu soţia. 

”În urmă cu puţin timp, la solicitarea şefului DSU, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţia de comandă deţinută, pentru a nu exista suspiciuni, în ceea ce priveşte ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcţia de conducere din data de 17.05.2023”, anunţă DSU, în continuarea măsurilor dispuse în contextul tragicului eveniment produs pe 26 decembrie, în localitatea Tohani, din judeţul Prahova.

Citeşte şi: Arafat i-a cerut demisia șefului ISU Prahova, după incendiul de la Ferma Dacilor. Care este motivul

Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus conducerii IGSU identificarea cât mai rapidă a doi ofiţeri care să ocupe funcţiile vacante, în vederea continuării actului managerial, la nivelul instituţiei:

”Totodată, în funcţie de rezultatele activităţii de control aflată în derulare, în situaţia în care vor fi găsite şi alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanţă cu legislaţia în vigoare”. precizează DSU, conform News.ro.

Citeşte şi: Ferma Dacilor ar fi trebuit demolată în 2019. Ce s-a întâmplat de a rămas încă în picioare

Miercuri seară, şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost schimbat din funcţie, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sesizarea procurorilor cu privire la” unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate şi din discuţiile avute la nivelul IGSU şi care pot fi circumscrise sferei penale”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te