Vestea despre COVID-19 pe care o așteaptă întreaga lume. Când va reduce OMS gradul de alertă maximă

DE Vlad Alexandru | 17.03.2023 - 17:18
Viața reintră în normal după Covid Foto: Pixabay.com

Vestea despre COVID-19 pe care o așteaptă întreaga lume vine din partea OMS care vrea să reducă nivelul de alertă maximală. Boala care a ucis milioane de oameni în întreaga lume ar putea fi comparabilă cu gripa.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Vestea despre COVID-19 pe care o așteaptă întreaga lume vine din partea OMS care vrea să reducă nivelul de alertă maximală. Boala care a ucis milioane de oameni în întreaga lume ar putea fi comparabilă cu gripa.

COVID-19 va fi în curând comparabil cu pericolul gripei sezoniere, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care speră să diminueze anual nivelul său de alertă maximală, informează AFP.

Vestea despre COVID-19 pe care o așteaptă întreaga lume. OMS va reduce gradul de alertă

”Cred că vom ajunge la un punct când vom putea considera COVID-19 în acelaşi fel în care considerăm gripa sezonieră, adică o ameninţate la adresa sănătăţii, un virus care va continua să ucidă,

 dar un virus care nu perturbă societatea sau sisteme spitaliceşti”, a declarat şeful programelor de urgenţă din cadrul OMS, Michael Ryan, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Citește și: Coronavirus: Posibilă legătură între vaccinul bivalent Pfizer şi riscul de AVC

Alături de acesta, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că este ”foarte satisfăcut să constate că, pentru prima dată, numărul săptămânal al deceselor semnalate în decursul

ultimelor patru săptămâni a fost mai mic decât cel înregistrat în momentul când am utilizat pentru prima dată cuvântul ”pandemie”, în urmă cu trei ani”.

”Suntem cu siguranţă într-o situaţie mult mai bună astăzi decât în orice alt moment al pandemiei'', a remarcat el.

S-a arătat de asemenea ''încrezător'' în ceea ce priveşte faptul că OMS ar putea diminua nivelul maximal ''anul acesta''.

Citește și: China, la o lună după abandonarea politcii zero-Covid: „Producția și viața au revenit la normal”

OMS a decretat această ''urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” pe 30 ianuarie 2020 - atunci când la nivel global se înregistrau mai puţin de 100 de cazuri şi niciun deces în afara Chinei -, dar doar după ce Tedros Adhanom Ghebreyesus a calificat situaţia drept pandemie, în martie 2020, omenirea a înţeles pe deplin gravitatea acestei ameninţări sanitare.

''Am declarat urgenţă sanitară mondială pentru a determina ţările să ia măsuri decisive, dar nu au făcut-o toate'', a amintit el vineri.

''Trei ani mai târziu, aproape şapte milioane de decese provocate de COVID-19 au fost semnalate, deşi se ştie că numărul deceselor asociate COVID-19 este mai ridicat'', a mai precizat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te