Studenții UMF Iași, premiați în SUA pentru cea mai avansată inimă artificială: „Suntem dedicați”

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.11.2023 - 22:01
Studenții UMF Iași, premiați în SUA pentru cea mai avansată inimă artificială: „Suntem dedicați” - Foto: Facebook

Studenții UMF Iași au impresionat în SUA și s-au întors acasă cu Marele Premiu pentru cea mai avansată inimă artificială. Viitorii medici vor să revoluționeze medicina cardiovasculară.

SHARE

Echipa de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T Popa” din Iaşi a participat la sfârşitul lunii octombrie, în Statele Unite, la finala unei competiţii internaţionale, care îşi propune să încurajeze şi să sprijine cercetarea dedicată dezvoltării inimii artificiale.

Studenții UMF Iași, premiați în SUA pentru cea mai avansată inimă artificială: „Suntem dedicați”

Echipa Mavis Artificial Heart, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a primit „Premiul pentru cea mai avansată inimă artificială”,  în marea finală a competiției – „Heart Hackaton” (prima competiție studențească mondială pentru realizarea unei inimi artificiale), care a avut loc pe data de 29 octombrie, la Dallas, potrivit glasulcetății.ro

„În urma evenimentului, am reușit să stabilim conexiuni cu numeroși profesioniști și instituții de renume, care se dovedesc a fi de o importanță crucială pentru dezvoltarea continuă a prototipului nostru.

Citește și: 170.000.000 lei profit pentru patru Universități de medicină care nu intră în Top 600 mondial

Suntem dedicați inovației și cercetării pentru a revoluționa domeniul medicinei cardiovasculare, fapt prin care ne-am făcut remarcați în această călătorie și care ne-a adus un sponsor valoros și anume Caensus Gmbh, ce ne va ajuta să ne continuăm drumul de dezvoltare a produsului nostru.

Ținem să mulțumim Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS care ne-a susținut pe tot parcursul proiectului și  Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași care ne-a asigurat toate condițiile de deplasare si participare la Conferința Societății Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas și care ne-a oferit posibilitatea să facem cunoscută munca noastră în rândul celor mai mari experți la nivel mondial.”, au transmis membrii echipei.

„Echipa MAVIS întrunește calitățile pe care îmi doresc să le aibă toți studenții Universității noastre: inteligență, curiozitate, tenacitate și interes crescut pentru cercetare, pentru inovație. Îi felicit pentru acest premiu – un rezultat pe măsura efortului lor, în numele întregii comunități academice a UMF Iași”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.  

Inima artificială realizată de sudenții ieșeni este din titan, cu un motor cu levitație magnetică.

Citește și: Cât de periculos este să conduci mahmur. Alcoolemia care iese la etilotest în ziua de după petrecere

Spre deosebire de inimile artificiale care preiau oxigen prin două tuburi scoase în afara corpului, ceea ce înseamnă risc permanent de infecție, dispozitive produse acum de doar două companii din lume, conceptul studenților români propune un sistem de alimentare de la distanță, cu baterii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te