Semnal de alarmă al șefului DSP Iaşi: Nu mai rezistă personalul și instalațiile spitalelor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.10.2021 - 17:18
Semnal de alarmă al șefului DSP Iaşi: Nu mai rezistă personalul și instalațiile spitalelor. / Foto: g4media.ro

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că aparatura din spitale cât şi personalul medical sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

SHARE

"Spitalele din Iaşi nu mai rezistă. Nu mai rezistă niciun fel de instalaţie electrică. Nu mai rezistă nici reţele de gaze medicale. Toate sunt suprasolicitate. Inclusiv firmele furnizoare de oxigen nu mai au posibilitatea să asigure continuitatea furnizării de oxigen", a declarat dr. Vasile Cepoi.

El a spus că situaţia din spitalele suport COVID din Iaşi şi judeţ este în continuare foarte gravă.

Citește și: De ce nu s-a vaccinat Adriana Bahmuțeanu: „Campania pro-vaccinare nu m-a convins”. Ea refuză masca

"Dimineaţă în UPU de la Spitalul 'Sf Spiridon' erau 20 de pacienţi ventilaţi mecanic şi 10 pacienţi care primeau terapie de oxigen. Nu mai erau locuri în terapie intensivă şi în nici în spital. (...) La Spitalul 'Spiridon' este o situaţie aproape critică, dacă maşina nu ajunge în următoarele 2-3 ore vor fi cel puţin 10 pacienţi care nu vor mai beneficia de oxigen. Situaţia este în continuare critică din toate punctele de vedere. Văd că sunt oameni care au un cuvânt de spus, dar care continuă să creadă în tot felul de teorii şi să explice neexplicatul", a declarat directorul DSP Iaşi.

Acesta a spus că la Spitalul Modular Leţcani şi la Spitalul de Recuperare sunt operaţionalizate şi alte paturi pentru pacienţii COVID-19 care necesită terapie cu oxigen.

"La Leţcani vor mai fi puse în funcţiune încă 12-14 paturi de terapie intensivă în cealaltă aripă a spitalului. Spitalul de Recuperare a reuşit să mai operaţionalizeze 10 locuri pentru cei cu nevoi mici şi medii de oxigen. Toate locurile se vor ocupa imediat cu pacienţii care se află în UPU în momentul de faţă", a spus dr Vasile Cepoi.

Citește și: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

Potrivit statisticilor DSP Iaşi, în spitalele suport COVID sunt ocupate 880 de paturi, 117 fiind la terapie intensivă. Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv. Se află în izolare 4.602 persoane din judeţ, iar 2.138 sunt în carantină la domiciliu. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 97 de internări de persoane confirmate pozitiv la COVID-19.

În judeţ, au fost înregistrate 716 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, dintre care 414 în municipiul Iaşi. Incidenţa în municipiul Iaşi este 12,75 cazuri la mia de locuitori, faţă de 12,50 cât era marţi. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.