Pandemia de COVID începe să revină în Franța

DE Adrian Costin | Actualizat: 03.06.2022 - 20:46
Photo by Chris Molloy/ Pexels

Pandemia COVID începe să revină în Franța în ultimele zile, cu o revenire a infecțiilor. După o scădere constantă a noilor infectări, acum Franța a ajuns la 20.000 de contaminări pe zi.

SHARE

De câteva zile, „am observat deja o ușoară creștere (...) a circulației" coronavirusului, a declarat Guillaume Spaccaferri, epidemiolog la Santé publique France, într-o conferință de presă, potrivit Le Figaro. Cu toate acestea, el a subliniat „lipsa unui impact asupra spitalelor", chiar dacă este încă devreme pentru a evalua acest lucru.

Citește și: VIDEO Adrian "Beleaua" Corduneanu a scăpat de belele: e și liber și fără sechestru pe vila sa de lux

 
Cazurile COVID erau în scădere constantă de două luni, după ce în ultimele luni a atins două vârfuri succesive, pe fondul creșterii variantei Omicron, unul în ianuarie și celălalt chiar la începutul primăverii. Dar epidemia a început să revină din nou în ultimele zile. Media pe 7 zile a cazurilor a crescut începând de luni și se situează acum în jurul a 20.000 de cazuri noi pe zi, conform stiripesurse.ro .

Citește și: O fetiță de 3 ani a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Brașov

Guillaume Spaccaferri crede că de vină sunt „aplicarea mai puțin strictă a măsurilor de barieră", precum și „impactul răspândirii BA.4 și BA.5". Aceste noi variante ale Omicron, potențial mai contagioase, au devenit majoritare în Africa de Sud și Portugalia, unde au provocat valuri recente de cazuri, care s-au stabilizat între timp. În Franța, ambele câștigă teren, chiar dacă rămân minoritare în cifrele de săptămâna trecută: mai puțin de 1% din cazurile noi pentru BA.4 și 5% pentru BA.5.

 
Cu toate acestea, experții din sănătate au remarcat că experiența Africii de Sud și a Portugaliei este liniștitoare, deoarece aceste două țări nu au cunoscut valuri masive de spitalizări și decese. „Până în prezent, nu există niciun semnal care să sugereze că BA.4 sau BA.5 sunt mai grave decât alte variante Omicron", a precizat epidemiologul Anna Maisa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.