OMS, îngrijorare din cauza siropului de tuse pediatric Benylin. Ar putea extinde avertizarea

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.04.2024 - 16:32
Un sirop de tuse stârnește îngrijorare Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson a stârnit îngrijorare în lumea medicală după ce experții au descoperit că are un nivel ridicat de toxicitate. OMS ar putea extinde avertizarea cu privire la acest produs.

SHARE

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud a decis recent retragerea a două loturi de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson's, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen glicol.  Acestea au fost legate de moartea a zeci de copii.

Loturile afectate au fost vândute în Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania şi Nigeria.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în Nigeria în cursul săptămânii trecute, transmite vineri Reuters.

OMS, îngrijorare din cauza siropului de tuse pediatric Benylin. Ar putea extinde avertizarea 

Luni, Autorităţile de reglementare a medicamentelor din Tanzania şi Rwanda au rechemat un lot de sirop de tuse pentru copii Benylin ca măsură de precauţie, după ce autorităţile omoloage din Nigeria au anunţat că în urma unor teste de laborator au ajuns la concluzia că acest produs pediatric are un nivel ridicat de toxicitate.

Citește și: Un sirop de tuse pentru copii a fost retras urgent de pe piață. Legătura cu zeci de decese

Testele de laborator asupra acestui sirop de tuse derulate de autoritatea nigeriană de reglementare a medicamentelor au indicat niveluri ridicate de dietilen glicol, substanţă toxică ce a fost deja corelată cu moartea a zeci de copii în Gambia, Uzbekistan, Indonezia şi Camerun, începând cu anul 2022.

Lotul retras a fost fabricat de J&J în Africa de Sud în mai 2021, deşi în prezent marca de sirop pediatric Benylin aparţine companiei americane Kenvue, fosta divizie Consumer Healthcare a grupului J&J, care s-a separat de grup în urmă cu un an.

Citește și: Siropul otrăvitor pentru tuse. A ucis 300 de copii, din întreaga lume. Oficialii se tem că mai mulți

Ambele companii au refuzat să deocamdată să comenteze pe această temă. Compania Kenvue a anunţat în cursul acestei săptămâni că desfăşoară o evaluare proprie a situaţiei şi că a contactat autorităţile sanitare pentru a stabili ce trebuie făcut.

De la anunţul făcut de Nigeria, alte cinci ţări africane au rechemat aceste siropuri de la raft - Rwanda, Kenya, Tanzania, Zimbabwe şi Africa de Sud, unde a fost produs siropul de tuse.

Africa de Sud a mers şi mai departe şi a luat decizia de a rechema un lot suplimentar din acest sirop de tuse folosit şi pentru tratarea unor reacţii alergice la copii, precum rinita alergică sezonieră (febra fânului), conform Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te