Noi reguli COVID pentru nunți, botezuri și evenimente: nu se cumulează numărul invitaților

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.06.2021 - 17:57
Noi reguli COVID pentru nunți, botezuri și evenimente: nu se cumulează numărul invitaților. / Foto: digi24.ro

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că nu va fi permisă, în cazul nunţilor şi botezurilor, cumularea numărului de invitaţi de la interior cu al celor de la exterior, astfel încât să existe 400 de participanţi.

SHARE

Precizările au fost făcute în contextul în care Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile, începând din data de 12 iunie.

Numărul maxim al persoanelor în interior, ridicat la 200

S-a stabilit extinderea numărului de persoane care pot să participe la evenimente private, nunţi, botezuri, la maxim 200 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare. Condiţia este ca participanţii să fie vaccinaţi, testaţi sau să fi trecut prin boală, a precizat Arafat.

Citește și: Șefa DIICOT, Oana Pâțu, care a girat anchetarea Newsweek și Libertatea, drept la replică mincinos

"Ei au cerut să facem o modificare pentru interior, în sensul în care să poată să folosească sălile de nunţi care există, pentru că multă lume acolo a rezervat. Acum, în exterior, într-adevăr este 70 (de persoane, n.r.) dar bănuiesc - şi o să discut cu colegii - că se aplică ceea ce este în interior şi pentru exterior. Dar în niciun caz nu este şi, şi. Unii au interpretat că dacă noi spunem: în exterior atâţia şi în interior atâţia, atunci facem o nuntă cu număr dublu, adică 400, şi punem afară 200 şi înăuntru 200", a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a menţionat că în perioada restricţiilor autorităţile au constatat că au existat nunţi cu sute de participanţi, reamintind cazul din Bihor în care o mireasă infectată cu SARS-CoV-2 a intrat în contact cu toţi invitaţii.

Citește și: Mașina Prințesei Diana, primită de la Prinţul Charles cu ocazia logodnei lor, scoasă la licitaţie

Pe de altă parte, secretarul de stat a declarat că nu este oportună compararea condiţiilor în care se desfăşoară nunţile cu situaţia din cluburi.

"La fiecare situaţie pe care o luăm, toată lumea vine şi se compară cu ea. Nu poţi compara mişcarea din cluburi şi ce se întâmplă în cluburi cu ce se întâmplă într-o nuntă organizată, stabilită, pregătită de ceva timp, unde oamenii sunt informaţi, pregătiţi. E o diferenţă. Nu putem compara o nuntă cu discoteca. Şi chiar dacă nu sunt, să spunem, diferenţe, nu poţi să dai drumul la tot deodată. Faci treptat şi faci o selecţie, la ce dau drumul prima dată, a doua oară, pe fiecare etapă. Altfel, pe această logică comparativă poate să vină cineva şi să spună: 'Gata, daţi drumul la totul!'. Dar asta înseamnă că ai creat o mobilitate şi un contact mult mai mare", a spus Raed Arafat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te