Ministerul Sănătății pregătește campania de vaccinare a copiilor

DE Edi Neagu | 20.08.2021 - 10:00
Vaccinurile pentru imunizarea copiilor pot fi administrate încă din maternitate. FOTO: INQUAM/Octav Ganea
Vaccinurile pentru imunizarea copiilor pot fi administrate încă din maternitate. FOTO: INQUAM/Octav Ganea

De anul acesta, extinderea vaccinării împotriva viruslui HPV se poate face și la fetele de 15-18 ani.

SHARE

Într-un an în care campania de vaccinare împotriva COVID-19 ține capul de afiș, nu trebuie să uităm nici de vaccinurile recomandate pentru imunizarea copiilor - unele dintre ele administrate încă din maternitate, în primele ore sau zile de viață, potrivit Hotnews.ro.

Marea noutate a anului 2021, în ceea ce privește Schema națională de vaccinare, ar putea fi extinderea vaccinării împotriva virusului HPV și la fetele din categoria de vârstă 15-18 ani. Potrivit surselor HotNews.ro, vaccinarea gratuită a fetelor între 15 și 18 ani cu vaccinul HPV ar urma să înceapă în această toamnă, după rectificarea bugetară, în timp ce băieții mai au, deocamdată, de așteptat.

CITEȘTE ȘI: Bianca Drăgușanu, justițiară în parcare: „Vin unii cu tocairiciuri (…) Mă-ta știe cum parchezi?”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunța în luna mai, într-un interviu acordat HotNews.ro, că pregătește extinderea campaniei gratuite, care se adresează în acest moment doar fetelor cu vârsta între 11 și 14 ani, atât pentru tinerele cu vârsta între 15 și 18 ani, într-o primă etapă, cât și pentru băieții cu vârsta între 11 și 18 ani, într-o etapă ulterioară. Ministrul Sănătății preciza atunci că decizia finală urma să fie luată de comisiile de specialitate din minister.

Potrivit surselor HotNews.ro, consensul la care s-a ajuns în acest moment la nivelul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică este ca, într-o primă fază, campania, care se adresează în prezent fetelor din categoria de vârstă 11-14 ani, să fie extinsă și la fetele cu vârsta între 15-18 ani, urmând ca pe viitor să fie luată în calcul și extinderea la băieți, într-o etapă ulterioară.

CITEȘTE ȘI: Elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea Națională, admiși în licee de mate-informatică

Vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a preveni îmbolnăvirea copilului de diferite boli infecțioase sau transmisibile.

Copiilor mici li se administrează vaccinuri care stimulează organismul să producă anticorpi - aceștia reprezintă sistemul natural de apărare al organismului, care luptă împotriva bolilor infecțioase.

Vaccinarea ajută organismul să lupte cu infecția, în cazul în care copilul intră în contact cu boala.

Milioane de oameni mor în fiecare an în lume din cauza bolilor infecțioase. Copiii mici sunt cei mai vulnerabili la infecții, motiv pentru care trebuie protejați cât mai devreme posibil. Pentru ca protecția să fie completă, sunt necesare mai multe vaccinuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te