Medic ATI: Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită. „Regula”: prezentare tardivă, ivermectină

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2021 - 12:07
Inquam Photos / Octav Ganea

Medicii ATI Elena Copaciu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, și Letiția Coriu, de la Spitalul Colțea, din București, atrag atenția că pacienții COVID care ajung la spital au deja plămânii grav afectați și reacționează agresiv când sunt întrebați despre vaccin.

SHARE

Mai mult, unii dintre ei refuză în continuare internarea la terapie intensivă, deși au nevoie de oxigen. 

Dr. Elena Copaciu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a povestit, pe contul ei de Facebook, că pacienții cu COVID care au nevoie de internare în spital sunt tot mai tineri, mulți dintre ei ajungând la spital cu afectare pulmonară mare. Devin agresivi când sunt întrebați dacă s-au vaccinat, și-au autoadministrat ivermectină „până la toxicitate hepatică”, iar rudele lor aleargă după medicamente care sunt administrate în formele medii și au rezultate, dar nu mai funcționează în cazurile grave și critice. Medicul atrage atenția că „tot nu înțelegem că cel mai sigur tratament este prevenția”, adică vaccinul. 

Citește și: Medicamentele eficiente în lupta cu COVID, anunțate de CE. Arbidolul și Ivermectina nu sunt incluse | Newsweek Romania

„Numai dacă ați ști! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi!
Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită! Într-o țară care nu are legislație „end of life care"! Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva!

În Covid vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos! Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! "Regula" e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat( dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir( prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir( evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab( multe reactii adverse și beneficii incerte), etc.

Citește și: Joi, scădere a cazurilor noi de COVID și a deceselor: 415 victime și aproape 14.000 infectări | Newsweek Romania

Și tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul? Sperați în anticorpii monoclonali- nu sunt panaceu universal si sunt tot mecanism ARN! Nevaccinatilor privilegiati tratati precum Donald Trump, nu va temeti de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus in vaccinuri? Se pare ca vom avea si antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinara, dar sa vedem analiza organismelor FDA Si EMA si sa nu uitam ca, tratamentul cel mai sigur e preventia!”, a scris dr. Elena Copaciu pe Facebook. 

Similar, și dr. Letiția Coriu, șefa secției ATI de la Spitalul Colțea din Capitală, a relatat că actualul val de pacienți cu COVID „neagă suportul medical în boală” și că sunt pacienți care au nevoie de oxigen și în continuare refuză să fie internați în ATI. 

Citește și: Cum „ciupesc” românii vaccinarea: cozi la Johnson & Johnson, serul mai puțin eficient, în doză unică | Newsweek Romania

„A venit un val de pacienți care au negat mult suportul medical în boală. Nu e normal ca relația medic-pacient să meargă pe acest discurs și este dramatic. Chiar și medicul e foarte apăsat de faptul că ce face el e în van, că pacientul lui nu înțelege și nu cooperează. Noi mergem să vedem pacienții care au nevoie de flux de oxigen și îi rugăm să vină la ATI când au loc liber și avem surpriza să fim refuzați”.

Citește și: EXCLUSIV Un Airbus al companiei Tarom, cu un motor în flăcări pe Otopeni. Decolase spre Hurghada | Newsweek Romania

Neagă boala, agravarea ei, vin târziu la spital. Pacienții acestui val nu au încredere în medici. În valul acesta, oamenii vin foarte târziu, când plămânii sunt distruși. Am avut mortalități foarte mari, în jur de 70%… 60-70% din păcate”, a declarat medicul Letiția Coriu, citată de Digi24. 

Medicii specialiști recomandă ca la o afectare pulmonară mai mică de 90% pacienții cu COVID să cheme ambulanța pentru a merge la spital. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te