Fructul plin de vitamine, care ajută la creșterea frumoasă a unghiilor și a genelor. E sezonul lui

DE Florentina Enache | Actualizat: 28.06.2024 - 15:34
Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Fructul plin de vitamine, care ajută la creșterea frumoasă a unghiilor și a genelor. E sezonul lui chiar acum. Ce alte beneficii are pentru organism?

SHARE

Fructele sunt esențiale în dietă pentru un stil de viață sănătos. Nu numai că ne ajută să ne atingem obiectivele de pierdere în greutate datorită aportului scăzut de calorii, dar aduc și beneficii importante organismului nostru.

Citește și: Trucul simplu cu scorțișoară care oprește căderea părului și întărește firul. Bunicile l-au folosit

Fructele asigură un aport important de vitamine (vitaminele A, C, B1, B2, B6, acid folic) și minerale (potasiu, fier și calciu). De asemenea, acestea conțin fibre, în principal celuloză și pectine. Cele mai multe dintre ele au un conținut ridicat de apă, între 80 și 95 %, deci asigură și hidratarea.

Fructul plin de vitamine, care ajută la creșterea frumoasă a unghiilor și genelor. E sezonul lui

Vitaminele din fructe au un rol esențial în creșterea părului, a genelor și a unghiilor. În special complexul de vitamine B ajută la întărirea unghiilor și a rădăcinilor părului.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Unele dintre fructele pe care le consumăm zilnic fac parte și din ingredientele multor produse cosmetice și tratamente estetice, cum ar fi serurile, măștile faciale sau chiar produsele de îngrijire a buzelor, conform ElEspanol.

Beneficiile căpșunilor pentru piele și gene

Căpșunile conțin o cantitate mare de antioxidanți, inclusiv vitamina C, care favorizează producția de colagen și sănătatea pielii.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

În plus, multe studii au arătat că acest fruct este o sursă importantă de flavonoide, antioxidanți puternici cu caracteristici antiinflamatorii, dar care sunt folosiți și în produsele cosmetice.

Flavonoidele pot da pielii noastre un aspect mai tânăr, stimulând sinteza colagenului natural. 

Citește și: Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

Deși am putea crede că producția acestei proteine ne avantajează doar ridurile și liniile de expresie, adevărul este că principalele componente ale genelor și părului sunt colagenul și keratina.

Atunci când mâncăm căpșuni, promovăm creșterea genelor și a unghiilor și întărirea acestora.

Importanța acidului folic

În plus, căpșunile conțin acid folic, un tip de vitamină B care stimulează diviziunea celulară și creșterea țesuturilor, inclusiv a genelor. Nu numai atât, dar o variantă a vitaminei B, și anume B12, este necesară pentru unghii puternice și sănătoase.

Citește și: De ce preferă femeile să facă duș în apă mai caldă decât bărbații? Care este explicația științifică?

Căpșunile sunt bogate și în fier, o componentă indispensabilă pentru celulele roșii din sânge, responsabile de transportul oxigenului către țesuturile organismului.

Unghiile au nevoie de oxigen pentru o creștere și un aspect sănătos, astfel că o deficiență a acestui mineral poate face ca ele să nu se dezvolte corespunzător și chiar să le afecteze estetica. 

Beneficiile căpșunilor

Căpșunile sunt unul dintre fructele cele mai bogate în fier, alături de zmeură și coacăze, și conțin calciu, fosfor, mangan, siliciu și cupru. De asemenea, sunt o sursă excelentă de vitamine și acid folic.

Căpșunile au un conținut scăzut de calorii și sunt compuse în principal din apă (89%), ceea ce reprezintă o opțiune foarte bună pentru a fi adăugate la o dietă echilibrată. Deoarece sunt dulci, ele pot fi un bun înlocuitor pentru diferiți biscuiți sau produse de patiserie.

Citește și: „Metoda” bronzatului cu Coca-Cola la plajă, un trend nociv tot mai răspândit printre tineri

Conținutul lor ridicat de vitamina C ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic și protejează celulele de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. În plus, cantitatea de fibre din căpșuni ajută la încetinirea digestiei și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

La fel ca fructele de pădure precum cireșele sau afinele, căpșunile conțin antocianine, un pigment care ajută la combaterea inflamațiilor și la limitarea unor boli precum guta. Ele pot ajuta chiar la întărirea oaselor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te