Asta, deși Bucureștiul are nevoie urgentă de spații medicale pentru tratarea noilor pacienți infectați cu virusul ucigaș.
Clădirea cu cel puțin 80 de paturi a fost folosită până acum pentru tratatea pacienților infectați cu COVID, dar managerul Remus Mihalcea spune că nu mai corespunde pentru tratarea acestora.
Managerul aruncă vina pe pacienți
În București se raportează zilnic peste 200 de noi cazuri de coronavirus. Institutul de la Boli Infecțioase „Matei Balș” nu mai face față valului mare de pacienți, motiv pentru care noile cazuri de pacienți cu coronavirus sunt redirecționate către spitalele suport. Unul dintre acestea este Spitalul Colentina, manageriat de medicul ORL Remus Mihalcea, uns pe funcție de Gabriela Firea Pandele, actual primar al Capitalei.
Clădirea E Medicală a fost folosită pentru tratarea pacienților cu coronavirus, dar acum, dintr-o dată, nu mai poate fi folosită pentru a trata noile cazuri de coronavirus. De ce? Pentru că manager Remus Mihalcea, în plină criză medicală generată de pandemia de coronavirus, se apucă de renovări.
Întrebat de ce a decis începerea lucrărilor de renovare a unei clădiri folosită pentru tratarea pacienților cu coronavirus, managerul Remus Mihalcea a declarat că pacienții s-au plâns de condițiile de cazare.
„Am avut foarte multe solicitări pentru a face ceva în legătură cu spațiile de cazare. Solicitări venite de la pacienți. (…) Dacă dumneavoastră considerați că este în regulă ca zece de pacienți să folosească aceeași toaletă…”, se apără medicul Mihalcea.
Șefii de secție s-au consultat cu constructorul, spune managerul
Managerul Remus Mihalcea pare, însă, că fuge de responsabilitate. Spune că nu este clădirea lui, iar lucrările nu sunt plătite de el. Într-adevăr, lucrările sunt decontate din bani publici, la fel cum salariul său de manager este plătit de contribuabili.
„Șefii de secție știau că vor începe lucrările. S-au consultat cu constructorul înainte de a începe lucrările. În primul rând, nu construiesc eu pentru că nu este clădirea mea. Da, eu dau ordinul de lucrări, că este în curtea mea. Dar nu suport eu cheltuiala. Da, spitalul suportă cheltuielile. Nu e spitalul meu sau la mine acasă! Cum gestionăm noi spitalul ține de management”, a declara Remus Mihalcea.
Tot managerul recunoaște că în clădirea E Medicală au fost tratați pacienți de coronavirus. „S-au tratat pacienți acolo. Clădirea a fost scoasă din zona suport COVID și am decis să o renovăm. Corpul F este o clădire mai mare decât aceasta și este destinată pentru COVID. Noi am redeschis spitalul. Automat, alocând doar un corp pentru COVID, restul se deschideau. Dacă dumnevoastră v-ați fi internat părinții în codițiile respective, eu nu am nici o problemă. Jos pălăria."