EXCLUSIV Avem 815 paturi ATI pentru bolnavii COVID, jumătate ocupate. Trei spitale, în pregătire

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.09.2021 - 22:33
EXCLUSIV Avem 815 paturi ATI pentru bolnavii COVID, jumătate ocupate. Trei spitale, în pregătire / Foto Inquam Photos/Virgil Simionescu

Grupul pentru Comunicare Stratregică a explicat, pentru Newsweek România, modul în care se derulează pregătirile pentru valul patru al pandemiei de COVID-19. Iar datele sunt îngrijorătoare: deja aproape jumătate din paturile ATI destinate bolnavilor de COVID sunt ocupate.

SHARE

Am cerut Grupului pentru Comunicare Strategică să ne spună „câte paturi ATI există în România pentru internarea bolnavilor de COVID„ și „câte paturi ATI sunt ocupate cu bolnavi COVID și câte sunt libere?”

Răspunsul CGS a fost prompt și a venit în mai puțin de 24 de ore

„În urma monitorizării aplicației ALERTE.MS, de către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), din totalul de 815 paturi ATI COVID-19 regăsite la nivel național, 426 sunt ocupate, cu mențiunea că situația este dinamică.

Totodată, în perioada imediat următoare se vor operaționaliza noi paturi destinate ATI COVID-19, în cadrul Institutului National de Boli Infecțioase Matei Balș, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Sf Pantelimon din Capitală, iar o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă va fi operaționalizată la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în zilele care urmează.

Concomitent vor avea loc detașări de personal specializat în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților confirmati COVID-19, internați pe Secțiile ATI.

Avem 815 paturi ATI pentru bolnavii COVID, jumătate ocupate. Trei spitale, în pregătire

 

Facem precizarea că datele transmise mai sus sunt obținute de la CNCCI, structură la nivelul căreia nu sunt deținute în foma solicitată de dumneavoastră parte dintre datele cerute. Datele sunt valabile pentru data curentă, respective 7 septembrie 2021”, se arată în răspunsul oficial.

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că multe secţii de terapie intensivă din Bucureşti pentru bolnavii de Covid erau pline luni şi a precizat că s-au identificat spitale care au preluat şi în valul trei pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și: Ioana Mihăilă: Multe din secţiile de terapie intensivă Covid din Bucureşti sunt pline

Portalul RoVaccinare a emis în cursul zilei de marți un raport privind procentul celor infectați cu tulpinile de coronavirus care ne arată că un procent de 77,2% din totalul infectărilor cu varianta Delta a fost la persoanele nevaccinate.

Citește și: 77,2% din totalul infectărilor cu varianta Delta, la persoanele nevaccinate (raport)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.