Două dosare penale la spitalul din Urziceni. Ministrul Rafila cere demisia de onoare a managerului

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 31.07.2023 - 16:52
O femeie a npscut pe stradă Foto: captură video Facebook/Nicu Tudor

La spitalul de la Urziceni este o anchetă de amploare, după ce o femeie a născut pe caldarâm, în fața unității medicale. Ministrul Alexandru Rafila a cerut demisia managerului unității medicale. Este al doilea dosar în lucru.

SHARE

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut luni demisia managerului Spitalului Urziceni, după ce imagini cu o femeia care a născut pe trotuar, în fața spitalului, au ajuns în spațiul public. 

Pacienta are deficiențe de auz, conform unor surse medicale. 

Pe de altă parte, acesta nu este singurul caz revoltător din acest spital. Un bărbat a murit la câteva ore după ce a fost trimis acasă de la această unitate medicală.

Poliția s-a autosesizat și face cercetări în două dosare penale.

Două dosare penale la spitalul din Urziceni. Ministrul Rafila cere demisia de onoare a managerului

Imagini de groază cu o femeie care năștea ca în evul mediu, au ajuns pe rețelele de socializare. Scenele s-au petrecut chiar în fața spitalului Urziceni. 

Citește și: Cazul femeii care a născut în fața spitalului Urziceni. Se caută vinovații: ”Este inacceptabil!”

Reprezentanții unității medicale susțin că nu avea cine să o asiste pe femeie să nască astfel că a fost chemată o ambulanță. 

Ministerul Sănătății a transmis că medicul chirurg care era de gardă putea să coordoneze acordarea asistenței medicale. 

Ministrul Alexandru Rafila i-a cerut managerului spitalului Urziceni să își dea demisia.

"O demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni cred că este şi morală şi potrivită", a afirmat Rafila.

Pe de altă parte, managerul spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a transmis, într-un interviu pentru Digi 24 că femeia a ieșit singură din spital. ”Asistenta a ieșit după ei și le-a făcut semn să se întoarcă. 

A venit ambulanța, nu a intrat pe rampă. Au venit la poartă și aici au făcut filmările. 

După ce se va încheia ancheta internă vorm reveni cu un comunicat”, a declarat Daniela Elena Ianuș. 

Cercetări penale la spitalul din Urziceni

”La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Conform poliției, femeia în vârstă de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând în curtea unităţii medicale.

”S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate”,

Sunt de fapt două dosare penale. 

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

Un alt bărbat consultat în gardă la spitalul din Urziceni a murit după ce medicii au decis să-l trimită acasă. 

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis luni o anchetă, după ce un bărbat de 32 de ani a murit acasă. Tânărul fusese recent consultat şi tratat la Spitalul Municipal din Urziceni

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fierbinţi Târg au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Fierbinţii de Jos, ar fi decedat în locuinţa sa”, a mai transmis, luni, Poliţia Judeţeană Ialomiţa.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţisti, precum şi un echipaj al ambulanţei care a constatat decesul bărbatului, ce a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

„Din verificările efectuate a reieşit că pacientul s-ar fi prezentat în cursul nopţii trecute, la o unitate medicală, din municipiul Urziceni, unde a primit îngrijri medicale, ulterior, revenind la domiciliu, unde a decedat”, arată poliția.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Sunt trei anchete în desfășurare, de fapt, la spitalul din Urziceni: una a Ministerului Sănătății, o alta a poliției și o anchetă internă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te