luni 06 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. De ce este recomandată chiar și de medici?

Data publicării: 17.09.2024 • 08:55 Data actualizării: 17.09.2024 • 09:00
Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. De ce este recomandată chiar și de medici? - Foto: Profimedia images
Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. De ce este recomandată chiar și de medici? - Foto: Profimedia images

Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. Dieta atlantică câștigă rapid popularitate la nivel global datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Bazată pe alimente proaspete și sănătoase, aceasta este considerată de nutriționiști o alternativă la dieta mediteraneană.

Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. Dieta atlantică, inspirată din obiceiurile alimentare ale locuitorilor din nord-vestul Spaniei și nordul Portugaliei, devine din ce în ce mai populară la nivel internațional.

Dieta atlantică, noul trend alimentar pentru slăbit. De ce este recomandată chiar și de medici?

Nutriționiștii recomandă această dietă datorită conținutului său bogat în fructe de mare, legume și ulei de măsline, ingrediente esențiale pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Un studiu publicat în JAMA Network Open demonstrează eficiența acestei diete în îmbunătățirea metabolismului.

Cercetătorii au monitorizat timp de șase luni 231 de familii din Spania, iar rezultatele au arătat că, pe lângă scăderea în greutate, doar 2,7% dintre participanți au dezvoltat sindrom metabolic. Acest sindrom este asociat cu un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare și diabet.

Citește și: O femeie a slăbit 63 de kilograme într-un an, folosind „metoda semaforului”. Pe ce se bazează?

Principalele alimente incluse în dieta atlantică sunt fructele, legumele, cerealele și peștele, care pot fi preparate prin metode sănătoase, precum fierberea, coacerea sau gătirea la abur.

„Tehnicile de gătit asociate cu dieta atlantică, cum ar fi gătirea la abur, fierberea, coacerea, grătarul sau fierberea, duc la o modificare mai mică a compoziției nutriționale a alimentelor, comparativ cu prăjirea”, a explicat Mar Calvo-Marar, autorul studiului.

Citește și: Doi din trei oameni au o lipsă a patru nutrienți importanți. Din ce alimente îi luăm?

Oferind o alternativă la dieta mediteraneană, dieta atlantică este tot mai des recomandată de specialiști pentru beneficiile sale asupra sănătății și metabolismului.

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră