Cum scapi de durerea de cap cu un produs din casă care costă câțiva lei? Metoda, acceptată de medici

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.03.2024 - 11:22
Durerea de cap poate fi tratată foarte ușor Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Apa caldă diminuează durerea de cap Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Mulți oameni suferă de dureri de cap însă puțini știu că terapia este la îndemâna oricui. Practic nu costă nimic iar medicii sunt de acord cu aceasta. Cei care au încercat metoda spun că nu se așteptau să scape de migrenă atât de simplu.

SHARE

Un simplu gest te poate scăpa de migrene fără să dai o avere pe tratamente costisitoare. Cel mai probabil ai folosit această metodă de mai multe ori în viață în alte ipostaze.

Important este că și medicii acceptă această terapie și chiar explică de ce funcționează. Cu toate acestea, dacă durerea de cap nu dispare, este bine să vă adresați unui specialist. 

Cum scapi de durerile de cap cu un simplu gest, chiar acasă la tine? Metoda, acceptată de medici

Aveți migrene dureroase și nu aveți noroc cu medicamente sau alte tratamente? Este posibil să găsiți o ușurare rapidă cu o soluție simplă la domiciliu.

Pe rețelele de socializare s-a viralizat o metodă de tratament atât de la îndemână încât multora nu le vine să creadă că nu s-au gândit la acest lucru. 

Dacă îți înmoi picioarele într-un vas cu apă caldă poți atenua durerea de cap. 

Citește și: Mii de morți din cauza unui medicament pentru durere utilizat și în România. Produce și dependență

Într-o postare de pe TikTok se recomandă ca apa să fie atât mai fierbinte, ”cât poți să suporți”. ”Înmuiează-ți picioarele în ea și durerea de cap va dispărea”, este mesajul din videoclip. 

 

@becca_vonbereghy I get them BAD too. Im gonna be doing this from now on first thing in the mornings if I feel it coming on 🙏🏼 #migraine #fyp ♬ original sound - .

Funcționează oare cu adevărat?

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Cei care au încercat trucul spun că au scăpat de durere de cap.

 „Nu-mi vine să cred cât de repede a ajutat acest lucru!... Este o încercare obligatorie.”, a comentat o utilizatoare la postarea de pe Tik Tok.

„Acum patru minute, nu vedeam bine, a spus ea, iar acest truc cu apa fierbinte „mi-a schimbat viața”, a împărtășit o altă persoană care suferă de dureri de cap.

Apa fierbinte chiar ajută la ameliorarea migrenei?

„Conform unui mic studiu și probabil primul de acest gen, rezultatele demonstrează că hidroterapia suplimentară la pacienții cu migrenă îmbunătățește calitatea vieții, scade frecvența și intensitatea durerilor de cap după 6 săptămâni. de tratament”, a explicat Dr. Shilpa P. Saxena, directorul medical la Forum Health, într-un interviu pentru Newsweek.com.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Studiul, publicat în numărul din ianuarie-martie 2016 al Journal of Neurosciences in Rural Practice a constatat că „adăugarea de hidroterapie a îmbunătățit tonusul vagal, în plus față de reducerea frecvenței și intensității durerilor de cap la pacienții cu migrenă”.

Tonul vagal se referă la funcționarea nervului vag, care este un nerv cranian care începe într-o parte a creierului care se conectează la măduva spinării și se extinde în jos prin gât și organele vitale.

Citește și: Misterul peșterii din România unde turiștilor le dispar durerile de cap. Are cristale și e unică

Dr. Saxena a avertizat că „este nevoie de mai multe cercetări” pentru a confirma validitatea trucului de înmuiere cu apă caldă. „Cu toate acestea, pentru marea majoritate a migrenilor, aceasta poate fi o opțiune cu risc scăzut de luat în considerare ca tratament adjuvant”, a spus ea.

De asemenea, un alt medic a reacționat la videoclipul de pe TikTok și a spus că această metodă are „zero efecte secundare și poate ajuta” la ameliorarea migrenei .

„Acest lucru va dilata vasele de sânge din picioarele tale, trăgând sângele din cap, ceea ce va ușura presiunea asupra vaselor de sânge care provoacă migrena, ceea ce, la rândul său, va reduce durerea", a spus acesta

„Numai datele despre hidroterapie sunt limitate, dar există o știință în spate. Se știe că hidroterapia îmbunătățește tonusul vagal, care este asociat cu relaxare și stres mai scăzut.

Dacă te lupți cu migrene, adăugarea hidroterapiei la planul tău de tratament te-ar putea ajuta”, a comentat un alt medic.

De ce funcționează apa caldă pentru ameliorarea durerii de cap

Potrivit dr. Saxena, „cercetările privind disfuncția autonomă (o disfuncție a sistemului nervos autonom) continuă să confirme că o abordare a medicinei minte-corp, care include îmbunătățirea tonusului vagal, trebuie inclusă în orice plan cuprinzător de tratament medical”.

Sistemul nervos autonom controlează multe funcții ale corpului tău fără controlul tău conștient, a explicat medicul. „Sistemul dumneavoastră digestiv, inima, plămânii și organele senzoriale sunt conduse în principal de acest sistem nervos, care este guvernat de nervul vag”.

Ea a menționat că „dovezile recente convergente din diferite paradigme terapeutice sugerează că disfuncția autonomă poate fi un factor major în dezvoltarea migrenei.

„Variabilitatea frecvenței cardiace (HRV), o măsurătoare populară a dispozitivelor portabile axate pe sănătate, cum ar fi ceasurile, curelele și inelele, este o reflectare a tonului tău vagal sau a sănătății nervului vag. Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai bine. au arătat modificări ale HRV odată cu dezvoltarea migrenei”, a adăugat medicul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te