Cum reușește Dorel Vișan să păcălească bătrânețea? Alimentul minune: „Îl mănânc pe burta goală”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.08.2023 - 12:23
Cum reușește Dorel Vișan să păcălească bătrânețea? Alimentul „minune” : „Îl mănânc pe burta goală”Foto: playtech.ro

Dorel Vișan a dezvăluit care este alimentul pe care îl consumă zilnic și îl ajută să se mențină în formă: „Îl mănânc pe burta goală”.

SHARE

Dorel Vișan a dezvăluit care este alimentul pe care îl consumă zilnic și îl ajută să se mențină în formă: „Îl mănânc pe burta goală”. Pe lângă faptul că are un stil de viață sănătos, marele actor își cultivă singur legumele.

„ În fiecare an fac câte o cură de castravete verde. Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun, în mai multe variante.

 

Fie cu puțină sare, fie cu sare și ceva ulei de măsline peste. Se poate și cu o variantă mai pișcătoare, după gustul fiecăruia, conform kfetele.ro

În fiecare primăvară și vară fac așa ceva în fiecare dimineață și vă asigur că rezultatele sunt bune.

Citește și: Ce urma să se întâmple cu Gogu, Patraulea și Trandafir în seria 4 din B.D. care a fost interzisă

Mă ajută să nu îmbătrânesc poate la fel de repede, deși pe la noi, prin Ardeal, străbunii mei nu vorbeau despre bătrânețe.

În cadrul unui interviu, Dorel Vișan a dezvăluit trucul la care apelează pentru a se menține în formă, la cei 86 de ani ai săi.

Potrivit spuselor sale, actorul consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, castraveți proaspeți, în diferite combinații.

Acest truc îl ajută să se mențină în formă și să „păcălească” bătrânețea.

Dorel Vișan își cultivă singur legumele

Pe lângă pasiunea pentru actorie, Dorel Vișan are o pasiune și pentru grădinărit.

Actorul are propriile sere de legume, unde se asigură că totul este natural, fără alte substanțe adăugate.

Mai mult decât atât, marele actor este de părere că toate alimentele pe care le achiziționăm din magazine sunt un adevărat pericol pentru sănătate noastră. 

„ Eu am propriile sere, lângă Cluj, acolo unde de câțiva ani buni îmi plantez propria recoltă. Acolo am și roșii, și castraveți verzi.

Citește și: Dorel Vișan renunță la actorie. Văduv de 30 ani: „Acum, sunt mai mult cu ea decât atunci când trăia”

Se pot mânca unul sau mai mulți pe zi, după puterile fiecăruia. Lumea s-a schimbat și ce-a fost verde s-a uscat.

La noi, în magazine cumperi moartea cu căruciorul. Atunci când lumea își umple cărucioarele cu tot felul de lucruri în mai toate magazinele astea moderne nu realizează că faci de fiecare dată un pas mic spre moarte !”, susține marele actor clujean.

A ales singurătatea

Dorel Vişan s-a născut la 25 iunie 1937, în satul Tăuşeni, judeţul Cluj. În 1964, la 27 de ani, Dorel Vișan decide să facă  un pas mare în viață și se căsătorește cu Maria Vișan.

Dorel Vișan s-a retras din luminile scenei după ce a jucat într-un număr record de filme și anume peste 90. Dorel Vișan mărturisește că soția lui „a tras de el” și l-a motivat pentru a ajunge un mare actor.

Spectatorii l-au putut vedea în peste 50 de roluri pe scena Teatrului din Cluj Napoca. De mulți ani, s-a dedicat înțelegerii Divinității și spune că lucrează la o carte de bucate.

Dorel Vișan a jucat într-un număr record de filme și anume peste 90. Dorel Vișan mărturisește că soția lui „a tras de el” și l-a motivat pentru a ajunge un mare actor. 

S-a retras din cinema 

„Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins. Nu se mai face ce se făcea odată…

Am intrat într-o zonă specială, așa-zisă modernă, în care cultura, care este menită să desăvârșească omul, i-a dat omului cea mai cruntă lovitură. 

Pentru că nu-l desăvârșește, îl face mai arogant, mai confuz, mai isteric și mai îndoctrinat.  Acestea sunt motivele care m-au determinat să mă retrag.

Citește și: Piersic, la 87 de ani. A jucat în 55 de filme, se „îndrăgostea de toate partenerele”. Marile pasiuni

Voi, cei care sunteți mai tineri, nu ați trăit vremurile pe care noi le-am parcurs. Nu aveți un termen de comparație și nu puteți să faceți asta.

Odată în țara asta s-a făcut cultură și s-au făcut filme cu mesaj. Au fost artiști mari, care au rămas în istoria lumii și vor rămâne în continuare pentru că drumul și l-au croit singuri.

A fost o lume mai săracă, dar mai bogată în suflet”, a spus Vișan într-un interviu.

Soția s-a și-a pierdut viața în 1994. Nu s-a mai recăsătorit.

„Eram studenți, la București. Pe vremea aceea nu era atâta prostie... Nevasta-mea era foarte frumoasă, iar eu eram la fel de urât ca și acum.

N-am cucerit-o așa cum se cuceresc, de obicei, femeile. Avea față de mine o încrâncenare puternică. I se părea că sunt foarte încrezut, fiind student la Arta.

Dar o dată ce am început să ne cunoaștem, ne-am înțeles foarte bine, ea fiind o profesoară de sport foarte serioasă. Am trăit mulți ani împreună și avem trei băieți că pâinea caldă, cum se zicea odată.

Poate că acum sunt mai mult cu ea decât atunci când trăia”, spunea, în 2004, pentru Jurnalul Național la 10 ani de la decesul soției.

Citește și: VIDEO Cum a murit „perfect sănătos” folk-istul care umplea stadioane înainte de 1989. Avea 59 de ani

„Niciodată nu m-am gândit să devin artist. Dar în sinea mea am avut aceste date. Am jucat o piesă de Cehov, pe lângă Zalău. Aveam foarte mulți prieteni mineri.

Am intrat în galerie și am stat mai mult de o lună prin subteran, că și cârtitele. Atunci am văzut ce viață grea au minerii.

Mi s-a spus că sunt foarte bun ca actor și am venit la București, dar n-am reușit din prima la ATF. M-am învățat minte, iar în anul următor am intrat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te