Cum poți „alerga 10 kilometri” stând pe canapea? Pastila revoluționară care imită efectele sportului

DE Florentina Enache | Actualizat: 14.10.2024 - 12:10
Cum poți „alerga 10 kilometri” stând pe canapea? Pastila revoluționară care imită efectele sportului - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Cum poți „alerga 10 kilometri” stând pe canapea? Pastila revoluționară care imită efectele sportului - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Cum poți „alerga 10 kilometri”, stând pe canapea? Pastila revoluționară care imită efectele sportului.

SHARE

Sportul este indispensabil pentru un corp sănătos: de la aspectul exterior, la buna funcționare a proceselor din organism. 

Cu toate acestea, nu toată lumea este motivată să facă sport. De aceea, oamenii de știință lucrează la dezvoltarea unei pastile care să imite efectele exercițiilor fizice asupra organismului.

Cum poți „alerga 10 kilometri”, stând pe canapea? Pastila revoluționară care imită efectele sportului

Nu este prima dată când auzim zvonuri despre o pastilă care poate imita beneficiile pe care exercițiile le oferă organismului. Totuși, această ultimă cercetare se bazează mai mult pe efectele pe care exercițiul fizic și postul le au asupra organismului.

Citește și: Pastilă cu senzori şi cameră video, menită să examineze tractul intestinal, în locul endoscopului

Pastila face acest lucru prin creșterea, în esență, a nivelului de răspuns metabolic natural în corpul dumneavoastră pentru a fi similar cu cel al exercițiilor fizice extenuante și chiar al postului.

Ambele dintre aceste lucruri determină organismul dumneavoastră să vadă niveluri crescute de lactați și cetone, pe care organismul le utilizează pentru a se alimenta.

Acest lucru se întâmplă prin utilizarea unei molecule numite LaKe, care imită aceste efecte în mod dramatic. LaKe este, în esență, o fuziune chimică între lactați și cetone și poate ajuta la aducerea stării metabolice a corpului dumneavoastră la ceva corespunzător cu ceea ce ar fi după alergarea de 10 kilometri la o viteză mare pe stomacul gol.

Citește și: Ce a pățit un bărbat care a luat o pastilă pentru durere de cap? S-a trezit 20 de zile mai târziu

Acest lucru, desigur, ar ajuta la scăderea nivelului de grăsimi din sânge, crescând în același timp și producția unui hormon de suprimare a apetitului. Este imposibil să se obțină același echilibru doar prin dietă, a declarat un profesor pentru The Sun, cel puțin fără a provoca și o acumulare de săruri și acid nedorite - ceea ce această pastilă nu face, scrie bgr.com.

Până în prezent, pilula a fost testată doar pe șobolani. Cu toate acestea, având în vedere că testele sunt atât de promițătoare, nu ar trebui să treacă prea mult timp până când studiile clinice se vor extinde și la pacienții umani.

Citește și: O femeie a ajuns în comă la spital după ce a luat o pastilă pentru dureri menstruale. Este și la noi

Cu toate acestea, încă nu se știe exact cine va beneficia cel mai mult de această pastilă - pacienți care nu pot face exerciții fizice sau doar persoane care doresc să fie leneșe și să înlocuiască exercițiile fizice cu o opțiune mai ușoară.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te