COVID Franța interzice alcoolul în public și adunările mai mari de șase persoane

DE Elena Andrei | 01.04.2021 - 19:49
Franța a interzis consumul de alcool în public/Foto: Getty

Autoritățile franceze interzic consumul de alcool în spațiul public și adunările a mai mult de șase persoane, iar cei care încalcă aceste măsuri vor fi urmăriți penal, a anunțat joi premierul Jean Castex.

SHARE

„Acest comportament de nerespectare a măsurilor sau a refuzului de a purta masca trebuie să le prevenim și să le sancționăm”, a declarat Jean Castex în timpul unei dezbateri în Parlament privind noile măsuri de sănătate anunțate de președintele Emmanuel Macron miercuri seară. 

Restricțiile vizează interzicerea petrecerilor de stradă inițiate de tineri, la care se consuma alcool, apoi nu se mai ținea cont de restricții.

Se interzic adunările mai mari de șase persoane și se limitează accesul pe malurile râurilor și lacurilor, în parcuri, locuri frecventate de tineri. 

Citește și

VIDEO Franța intră în al doilea lockdown. Macron: „Deschidem la mijlocul lunii mai!”

Italia a prelungit restricțiile dure anti-COVID până în mai. Vaccinarea, obligatorie pentru medici

 

Jean Castex a făcut aceste precizări după o petrecere de marți seara, după ora de „stingere”, pe cheiurile râului Saone și docurile adiacente din orașul Lyon.

Imagini și videoclipuri pe rețelele de socializare au arătat câteva sute de petrecăreți în Lyon, cei mai mulți fără măști, dansând, cu muzică tare și consumând alcool. 

Autoritățile din Lyon au catalogat incidentul ca „iresponsabil și inacceptabil”, dar nu au chemat poliția pentru a sparge adunarea, având în vedere că se aflau în apropierea râului, ceea ce ridica nivelul de risc al unor acțiuni în forță. 

Mai multe petreceri „clandestine” au fost surprinse în Paris, Marsilia, încălcând restricțiile anunțate. 

Castex a avertizat că al treilea val infectează tot mai mulți tineri. 

"Varianta britanică continuă să accelereze, și noi trebuie să accelerăm și să luăm măsuri consolidate dacă vrem să spargem spirala pandemiei", a spus el.

Din cele 96 de departamente metropolitane, 92 se confruntau în prezent cu o accelerare a circulației virale și aproximativ 20 au înregistrat o creștere de peste 40% a infecțiilor.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.