Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol. Trebuie să vezi asta!

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.02.2023 - 13:56
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol. Trebuie să vezi asta! - FOTO: Profimedia Images

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol. Cu toții știm că apa este esența vieții și pentru un stil de viață echilibrat este necesar să consumăm minimul doi litri de apă. De regulă consumăm apă rece, dar ce beneficii crează în corp apa caldă?

SHARE

Nu este în obișnuința noastră să consumăm apă caldă, dacă nu există și o infuzie de plante. Adesea bem apa "la temperatura camerei", însă un pahar de apă caldă, consumată dimineața pe stomacul gol este sănătate curată și o adevărată cură pentru organism.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol. Trebuie să vezi asta!

Apa încălzită la 40-45 de grade Celsius este cea care nu numai că îmbunătățește sănătatea, ci și întinerește organismul și prelungește viața. 

Se recomandă consumarea apei de dimineața, încet, cu înghițituri mici, luând micul dejun nu mai devreme de 20 de minute după.

Citește și: A fost redeschisă ancheta asupra prezidențialelor 2009. Generali acuzați că l-au ajutat pe Băsescu

Iată ce beneficii aduce un pahar de apă caldă consumată dimineața pe stomacul gol:

1. Îți curată pielea și își favorizează un păr frumos

Dacă bei un pahar de apă călduță în fiecare dimineață, vei observa în timp că pielea ta este mai curată, acneea și luciul gras dispar, iar părul este devine moale și mai dens. Apa vă permite să vă curățați organismul de toxine și să restabiliți echilibrul de vitamine de corp.

2. Îți reglează greutatea

Dacă suferi de kilogramele în plus, atunci apa caldă pe stomacul gol este salvarea ta. Nu trebuie să recurgeți la nicio dietă, apa normalizează procesele metabolice, funcționarea intestinelor și stomacului și, de asemenea, ameliorează pofta de mâncare nedorită, după care organismul va începe să scape de grăsimea în exces. 

Citește și: Stocurile de rezerviști ale Rusiei pentru prima linie, limitate. Urmează tinerii neexeperimentați

Apa caldă de dimineață îți va permite să uiți de probleme precum balonarea și arsurile la stomac, iar pentru a spori efectul poți adăuga câteva picături de lămâie.

3. Te ajută de detoxifierea organismului

Apa caldă ajută la detoxifierea organismului; după ce o bei, începe un proces de transpirație intensă, curățând astfel organismul de toxine.

4. Normalizarea funcției intestinale

Dacă suferiți de constipație, diaree sau balonări frecvente, ar trebui să vă începeți dimineața cu un pahar de apă caldă. Numeroase studii arată că odată cu utilizarea zilnică a apei calde, rata metabolică crește cu 30%.

5. Accelerează procesul de întinerire

Datorită consumului zilnic de apă caldă, starea pielii se îmbunătățește semnificativ – petele negre și ridurile dispar, porii sunt curățați, pielea devine netedă și elastică. Aceasta este o metodă eficientă de a face față îmbătrânirii.

Atunci când apa caldă intră în organism, sângele începe să circule mai repede, iar pentru a spori efectul adăugați câteva picături de suc de lămâie, potrivit healthline.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te