Caz dramatic: „Bunica mea are saturație 41 și refuză să meargă la spital. Sunt șanse să moară?”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.10.2021 - 12:37
Inquam Photos / Octav Ganea

Pe grupurile pacienților cu COVID sunt împărtășite situații dramatice, care arată lipsa de încredere a oamenilor în spitale. O femeie a povestit că bunica ei, cu o saturație a oxigenului extrem de mică, a refuzat să meargă la spital.

SHARE

Medicii recomandă ca, dacă saturatia de oxigen scade sub 95%, pacientul să meargă de urgență la spital.  

„Bună ziua. O am pe bunica mea care are saturația de 41 și ieri a avut 44 și astăzi 38.... și refuza sa meargă la spital. Sunt șanse sa moară?

Eu am avut și COVID în stare grava și am fost la spital cu părinții mei, dar după recuperarea (care, n.r.) a fost cea mai grea, dar mi-am revenit repede după ceva timp, după ce am folosit naturistele de la plafarul unde lucrez + alte terapii.

Citește și: Un lider PNL atacă dur Guvernul după ce a împărțit un miliard de lei la primării: „Nu suntem PSD” | Newsweek Romania

Daca îmi puteți sa îmi răspundeți ar fi bine. Mulțumesc. Menționez ca are 75 ani și i-am dat produsele de la plafar unde lucrez + ceaiuri. Nu e lângă mine bunica, e departe, dar sta cu mătușa și unchiul care sunt surzi și asa mai comunic cu ea prin web și nu vrea sa meargă la spital ...”, a scris o femeie pe un grup al pacienților infectați cu coronavirus, acum trei zile. 
 
 
La mesajul șocant au răspuns peste 100 de oameni, toți îndemnând-o pe femeie să sune la 112 și să-și ducă bunica la spital, iar mulți relatând că s-au lovit de același refuz al părinților sau bunicilor de a fi duși la spital, deși erau în stare gravă. 
 
Joi, oamenii au întrebat-o pe femeie cum se mai simte bunica, iar femeia le-a răspuns: „Trăiește, dar mătușa mea i-a aprins candela și m-am pregătit de tot. Bunica nu vrea la spital, mi-a zis ca vrea sa moara acasă. Oricum, dacă asa va fi, tot în sac va fi... off , Doamne, ce vremuri”.
 
 
În cele din urmă, în această dimineață, femeia a postat un nou mesaj pe grup, în care a anunțat că a sunat astăzi la 112 și că pe bunica ei au preluat-o paramedicii, iar, după ce a ajuns la spital și a primit oxigen, saturația de oxigen i s-a dublat: „Am revenit cu un răspuns la voi legat de bunica mea. Am sunat la salvare și au luat-o ca avea saturația 41 și imediat ii s-a pus oxigen și acum are la 80 cu oxigen la 8l și e la ATI.
 
 
Care dintre voi a fost la ATI sau rudele...și cine a scăpat de acolo și cum a fost?
Va rog sa imi scrieți. Sunt disperata ca tot aud cazuri ca de la ATI nu mai iese nimeni, dar la alții ca ies din ATI după 1-2 săptămâni. Va mulțumesc ca îmi sunteți alături.
Vreau doar sa o vad ca e salvata. Sunt singura din neam care aude, ca în rest toți sunt surzi ... și totul cade pe mine și nu mai pot ...parca am atacuri de panica”.
 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.