Ministerul Sănătății a transmis că autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată.
Unitatea medicală va avea 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.
Când va fi finalizat Spitalul Regional Cluj. Aproape 850 de pacienți pot fi tratați simultan acolo
”Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și estimăm că vor fi finalizate în anul 2027
Pentru buna desfășurare a proiectelor spitalelor regionale, începând cu obținerea autorizațiilor și terminând cu planificarea resurselor umane necesare, Ministerul Sănătății a organizat grupuri tehnice
de lucru din care fac parte reprezentanții Consiliului Județean, ai Primăriei, Direcției de Sănătate Publică și ai Universităților de Medicină și Farmacie”, a transmis Ministerul Sănătății.
Citește și: Boloş: „Încep primele investiţii în sistemul public de sănătate. Start pentru spitalele regionale”
România va avea trei spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova. Cel mai avansat este cel din Iași care a fost deja proiectat. Se întâmplă după 8 ani de când s-a vorbit pentru prima dată de spitalele regionale.
Citește și: Eșecul spitalelor regionale: Construcția unora, suspendată; altele vor fi finalizate după 15 ani
“Proiectul tehnic la Iași s-a încheiat, urmează licitația pentru construcția propriu-zisă. În scurt timp se termină proiectul tehnic și la Cluj, iar până la sfârșitul anului se termină și proiectul tehnic de la Craiova, astfel încât să avem măcar un prim spital regional terminat în 2027 și la scurt timp celelalte două, în funcție de finalizarea procedurilor de achiziție, respectiv de construcție propriu-zisă”, a afirmat joi ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conform 360medical.
Construcția celor 3 spitale regionale - Iași, Cluj și Craiova - ar fi trebuit să înceapă inițial în anul 2017.