Anestezia care cântă și anestezia fără ac. Noile metode ale dentiștilor nu mai sperie copiii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2024 - 11:28
Stomatologii au noi metode pentru intervențiile din cabinete - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Copiii trebuie să meargă la stomatolog de două ori pe an, atunci când nu sunt probleme cu dantura. Doar pentru control și urmărirea evoluției dinților, chiar dacă aceștia sunt ”de lapte”. Felul în care se fac intervențiile s-au schimbat și frica de durere începe să fie eliminată

SHARE

Probabil că cei mai mulți oamnei au un sentiment de teamă atunci când merg la dentist. Copiii se sperie cel mai rău, chiar dacă intervenția nu doare. 

Acum, tehnica a aevoluat și inclusiv anestezia care este necesară în cazul unor intervenții este mai puțin ”înfricoșătoare”. A fost rezolvată problema pentru cei cărora le e teamă de ace. Iar copiii pot asculta o seringă cântătoare care le amorțește obrăjorul.

Anestezia care cântă și anestezia fără ac. Noile metode ale dentiștilor nu mai sperie copiii

Conferenţiarul doctor Raluca Juncar afirmă că în cabinetele dentare moderne se realizează ”aproape orice”, de la anestezia fără ac, la firele care nu mai trebuie îndepărtate, pentru că se resorb, şi chiar la ”anestezia care cântă” şi îi face pe copii să se simtă mult mai confortabil pe scaunul din cabinetul de stomatologie.

Citește și: A murit după anestezie la clinica stomatologică a vedetelor. Kim Kardashian și Miley Cyrus, cliente

”Avem materiale noi, avem tehnici noi, putem face adiţii osoase, putem face implanturi personalizate, putem trata situaţii severe, putem trata pacienţi care au şi afecţiuni sistemice. 
 
Pot fi realizate tratamente cu sedare, pot fi realizate tratamente în anestezie generală, dacă pacientul este anxios sau dacă sunt necesare mai multe manopere.
 
Avem laser, avem şi fire de sutură resorbabile, adică nu mai trebuie să vii la scosul firelor, acestea se topesc. Bineînţeles, avem anestezia de care toată lumea fuge, avem anestezia fără ac, eu o prefer şi ca medic şi ca pacient. Se realizează prin presiune, anestezicul este dispersat prin pulverizare, prin presiune la nivelul mucoasei.
 
Se aude un zgomot ca o împuşcătură, dacă vreţi, dar la un nivel mult mai mic şi senzaţia de anestezie este instantă. Am experimentat-o şi ca pacient şi funcţionează.
 
 
Pentru copii mai avem anestezia care cântă, este o seringă care nu arată ca o seringă, ea este cu ac, dar este specială şi are un cântecel şi copiii sunt foarte atenţi şi foarte receptivi la această tehnică.
 
Şi utilizând aceste tehnologii putem face lucrurile altfel”, a afirmat medicul Raluca Juncar  de la clinica MaxiloMED, joi seară, la o emisiune TV
 
Ea a precizat că, mai ales în relaţia cu copiii, utilizarea acestor tehnologii este foarte utilă, iar copiii nu mai văd lucrurile ”ca la doctor”. 
 
Juncar a subliniat importanţa controalelor preventive, odată la şase luni, la medicul stomatolog, conform News.ro.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te