Alimentele ultraprocesate, mai mult chimie decât mâncare
Data publicării: 20.01.2022 • 20:12
Data actualizării: 21.01.2022 • 10:52



Oamenii modifică alimentele încă de când vânătorii-culegători au descoperit focul și și-au dat seama cum să gătească la grătar animale, în epoca de piatră.
În urmă cu zece mii de ani, vechii mesopotamieni și egiptenii au învățat să afume, să săreze și să-și usuce alimentele pentru a le conserva.
Articol premium
Contribuie la susținerea jurnalismului de calitate!
Abonamente de la doar 3,50 lei pe săptămână!
Alege tipul de abonament care ți se potrivește!
Abonează-te acum!
Cu toate acestea, prin definirea unei noi categorii care reprezintă niveluri de procesare, Monteiro a oferit experților în sănătate publică și epidemiologilor limbajul necesar pentru a discuta despre modul în care chimiștii industriali au schimbat alimentele și cum să-și măsoare invențiile în raport cu o gamă largă de probleme de sănătate. Puterea acelor asociații a început curând să genereze atenție.