sâmbătă 06 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

Alimentele ultraprocesate, mai mult chimie decât mâncare

Data publicării: 20.01.2022 • 20:12 Data actualizării: 21.01.2022 • 10:52
Un crenvurst cu muștar
Un crenvurst cu muștar
Fidea instant
Fidea instant

Oamenii modifică alimentele încă de când vânătorii-culegători au descoperit focul și și-au dat seama cum să gătească la grătar animale, în epoca de piatră.

În urmă cu zece mii de ani, vechii mesopotamieni și egiptenii au învățat să afume, să săreze și să-și usuce alimentele pentru a le conserva.

Articol premium
Contribuie la susținerea jurnalismului de calitate! Abonamente de la doar 3,50 lei pe săptămână! Alege tipul de abonament care ți se potrivește!
Abonează-te acum!

Cu toate acestea, prin definirea unei noi categorii care reprezintă niveluri de procesare, Monteiro a oferit experților în sănătate publică și epidemiologilor limbajul necesar pentru a discuta despre modul în care chimiștii industriali au schimbat alimentele și cum să-și măsoare invențiile în raport cu o gamă largă de probleme de sănătate. Puterea acelor asociații a început curând să genereze atenție.

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră