Medicii ATI din Germania cer impunerea unui lockdown mai dur

DE Deutsche Welle | 15.03.2021 - 19:50
Tratarea pacienţilor Covid la clinica universitară din Rostock

Din cauza creșterii infectărilor cu coronavirus, medicii de terapie intensivă din Germania pledează pentru un lockdown mai dur.

SHARE

Medicii germani de terapie intensivă cer luarea de măsuri rapide, în contextul ultimelor evoluții din criza coronavirus.

„În baza datelor de care dispunem și din cauza răspândirii mutației britanice a virusului, pledăm foarte puternic pentru reimpunerea imediată a unui lockdown, pentru a reduce impactul celui de-al treilea val", a declarat directorul științific al asociației de medicină de terapie intensivă DIVI, Christian Karagiannidis.

DIVI este Asociația Interdisciplinară Germană de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă. Karagiannidis a adăugat că speră ca landurile germane să impună frâna de urgență de îndată ce regiunile lor ating iarăși incidența de 100 de cazuri la suta de mii de locuitori în interval de șapte zile.

Autoritățile federale și cele regionale din Germania au căzut recent de acord ca, dacă într-o anumită regiune se ajunge la incidența 100, această zonă să intre din nou în lockdown.

„Altfel, am avea iar 5000 - 6000 de pacienţi în secţiile de terapie intensivă". E limpede că ne îndreptăm în această direcție dacă îi permitem virusului prea mult spațiu de manevră", a explicat Karagiannidis.

În prezent, în Germania sunt tratați la terapie intensivă aproximativ 2800 de pacienți cu COVID-19.

„Nu câștigăm nimic dacă relaxăm acum măsurile o săptămână sau două, pentru că vom ajunge din nou la un nivel foarte ridicat de infecții noi, nivel de la care va fi mult mai greu să reducem iar incidența", a insistat Karagiannidis.

Importantă ar fi acum vaccinarea cât mai rapidă a persoanelor trecute de 50 de ani, ceea ce ar scădea numărul celor care fac forme grave de COVID-19. Karagiannidis, care este la rândul său medic la o clinică de pneumologie din Köln, a atras atenția cu privire la epuizarea personalului medical de pe secțiile de terapie intensivă.

Situația se înrăutățește din nou

Pandemia a ajuns între timp, în Germania, la al treilea val, chiar dacă amploarea relaxărilor este deocamdată redusă. Numărul noilor infectări la 100.000 de locuitori în interval de șapte zile a crescut din nou, pentru a cincea oară consecutiv, de la 79,1 auf 82,9, potrivit institutului Robert Koch (RKI). Acest nivel fusese atins ultima oară pe 3 februarie. Nivelul cel mai scăzut fusese înregistrat pe 19 februarie - 56,8.

Luni au fost anunțate 6604 cazuri noi de coronavirus în Germania în ultimele 24 de ore, cu 1593 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

Numărul deceselor legate de COVID-19 a sporit cu 47, ajungând la 73.418. Experții estimează că vaccinarea persoanelor în vârstă dă rezultat: deja se observă mult mai puține decese decât înaintea începerii campaniei de vaccinare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te