A fost nevoie de 50 de ani ca Spitalul Municipal Câmpulung să aibă o nouă secţie de sterilizare

DE Bianca Iosef | Actualizat: 12.01.2023 - 17:44
Primarul Elena Lasconi la Spitalul Municipal Câmpulung- Foto: FACEBOOK

După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare, cu aparatură de ultimă generaţie din fonduri europene, fiind a treia secţie din cadrul spitalului pe care primarul Elena Lasconi o modernizează şi dotează la standarde europene.

SHARE

”Primarul Elena Lasconi a finalizat de modernizat cea de-a treia secţie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, pe care a reuşit să o doteze cu aparatură de ultimă generaţie, din fonduri europene. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 2.5 milioane de lei (1.408.081 lei aparatura din fonduri europene şi 935.096 lei amenajarea spaţiului din fondurile spitalului şi bugetul local)”, se precizează în comunicat.

“După aproape 50 de ani de aşteptare avem o Secţie de sterilizare ca afară la Spitalul Municipal Câmpulung. Asta înseamnă siguranţă pentru sănătatea muscelenilor. Aparatura pe care am achiziţionat-o din fonduri europene este de ultimă generaţie. Aici se sterilizează biberoanele folosite în secţia de Neonatologie şi instrumentarul medical din tot Spitalul Municipal şi Policlinică. Până acum, pentru sterilizare se foloseau aparate din anii “70”, a declarat primarul Elena Lasconi.

Citește și: Gestul făcut de Messi pentru legenda fotbalului, Pele, după întoarcerea victorioasă de la Mondiale

Secţia de sterilizare se adaugă Secţiei de Pediatrie şi celei de Oncologie pe care primarul USR a reuşit să le reabiliteze şi doteze la nivel european. Potrivit formaţiunii, ”noua Secţie de Pediatrie a fost inaugurată în primăvara anului 2022, fiind modernizată cu ajutorul fondurilor strânse din donaţii şi cu sprijinul Asociaţiei La Primul Bebe, care a investit 354 de mii de euro, iar primăria a suplimentat cu peste 60 de mii de lei pentru a amenaja restul spaţiilor care nu erau prinse în proiectul iniţial (cantina, bucătăria şi cabinetele medicilor)”.

Citește și: 20 de copii au decedat după ce li s-a administrat un sirop de tuse fabricat de o companie din India

”După 40 de ani, peste 25.000 de copii, care trec anual pragul Secţiei de Pediatrie, pot fi trataţi în condiţii ca afară”, arată USR.

De asemenea, la începutul lui 2022, a fost inaugurată noua secţie de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, care a fost la rândul său dotată cu mobilier nou şi aparatură medicală de ultimă generaţie. În mai puţin de doi ani de mandat, primarul Elena Lasconi reuşit să obţină resursele necesare pentru a finaliza proiectul, găsit la preluarea mandatului fără finanţare. Investiţia s-a ridicat la aproape 1 milion de euro, mai precizează USR, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te