5 metode prin care putem scăpa de balonare pe termen lung. De ce nu este recomandat să mesteci gumă

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.01.2023 - 20:51
Balonare- Foto: PEXELS PHOTOS

Balonarea poate provoca disconfort, dar există multe modalități de a-l reduce. Exercițiile, suplimentele, masajul, schimbările în dietă și alte strategii pot ajuta la reducerea rapidă a balonării.

SHARE

Balonarea abdominală este atunci când abdomenul se simte plin. Apare de obicei din cauza acumulării de gaze undeva în tractul gastrointestinal. Balonarea face ca burta să pară mai mare decât de obicei și unele persoane pot avea o sensibilitate sau chiar dureri în acea zonă.

5 lucruri care pot ajuta la dispariția balonării pe termen lung

1. Înlocuiți sucurile cu apă

Băuturile carbogazoase conțin gaze care se pot acumula în stomac. Dioxidul de carbon care face ca sifonul și băuturile similare să fie gazoase poate provoca balonare în stomac.

Citește și: Un miliardar a fost tras pe dreapta de poliție pe propria insulă: A condus cu viteză. „Fără scuză”

Zaharurile sau îndulcitorii artificiali pot provoca, de asemenea, gaze și balonare. Apa potabilă elimină aceste probleme și ajută și la tratarea constipației.

Citește și: Lisa Marie Presley, fostă soţie a lui Michael Jackson, fiica lui Elvis, regele rock'n roll, a murit

2. Evitați guma de mestecat

Ingredientele din gumă pot provoca balonare la unii oameni. Înghițirea aerului în timp ce mestecați poate duce, de asemenea, la balonare și la durei abdominale. 

3. Fii mai activ în fiecare zi

Exercițiile fizice ajută corpul să elimine gazele din colon și pot face mișcările intestinale mai regulate. De asemenea, exercițiile eliberează sodiul suplimentar din organism prin transpirație, ceea ce poate ajuta la ameliorarea retenției de apă.

Este vital să bei multă apă înainte și după antrenament pentru a rămâne hidratat, deoarece deshidratarea poate agrava constipația.

4. Mănâncă la intervale regulate

Mulți oameni se confruntă cu balonarea chiar imeiat după o masă copioasă. Este posibil să evitați acest lucru prin consumul mai multor mese mai mici în fiecare zi, ceea ce poate ajuta la menținerea sănătoasă a sistemului digestiv.

Înghițirea rapidă a alimentelor poate introduce aer în tractul digestiv. Băutul cu pai poate duce cauza înghițirea a mai mult aer, ceea ce duce la gaze și balonare. Persoanele care se confruntă cu balonarea ar trebui să evite utilizarea paielor dacă este posibil și să încerce să mănânce încet pentru a evita înghițirea aerului în timpul meselor.

5. Încearcă probioticele

Probioticele sunt bacterii bune care trăiesc în intestine. Folosirea unui supliment probiotic poate ajuta la reglarea bacteriilor de colon care pot produce gaze și pot cauza balonare, scrie Medical News Today.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te