Virgil Popescu, despre liderii USR: Nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm

DE Romulus Preda | 28.03.2022 - 15:14
Virgil Popescu, despre USR: Nu înțeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm/ / foto: INQUAM_Photos Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu le-a răspuns liderilor USR, care l-au acuzat că a dat bir cu fugiţii, din nou, în Parlament: „Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg contextul.

SHARE

„Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm! Mă acuză că am dat bir cu fugiţii, pentru că nu am avut cum să onorez invitaţia pe care mi-au adresat-o de a participa la ”Ora Guvernului”, acuzându-mă că i-am făcut pe români mai dependenţi de gazele ruseşti! Să vă fie rușine!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook. 

Ministrul Energiei afirmă că USR l-a acuzat „înainte de a participa la şedinţa Biroului Permanent unde aveau ocazia să afle că nu a fugit nicăieri, ci din contră are întâlniri importante cu oficiali americani pentru a discuta despre cooperarea dintre România şi SUA în domeniul energiei, tocmai pentru a reduce şi mai mult dependenţa de gazul rusesc”.

„Voi aţi dat bir cu fugiţii când nu aţi vrut să vă mai asumaţi guvernarea, dacă tot vine vorba”, punctează Popescu.

Ministrul Energiei a prezentat patru adevăruri despre chemarea sa în Parlament la solicitarea USR:

„Adevărul nr. 1: USR nu vrea dezbaterea soluţiilor. Este vorba doar despre imagine. Toate actele normative care reglementau regimul de plafonare-compensare pentru energie electrică şi gaze au trecut prin Parlament beneficiind de consursul parlamentarilor USR. Chemarea mea în Parlament nu este pentru a discuta soluţii, este pentru ca USR să aibă o platformă de atac politic.

Adevărul nr. 2: Niciodată nu am fugit de răspundere, iar ultimele 6 luni dovedesc asta cu vârf şi îndesat. Spre deosebire de anumiţi parlamentari USR, am treabă de făcut, evenimente şi întâlniri care apar în termen scurt şi care sunt importante pentru România şi pentru sistemul energetic românesc. De fiecare dată când nu am putut să mă prezint în faţa Parlamentului am explicat în scris de ce, iar reprezentanţii USR din Biroul Permanent au avut ocazia să afle aceste motive.

Adevărul nr.3: Mă aflu la Praga, pentru a discuta despre programul nuclear civil al României cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi cel al Energiei al SUA. Cred că o discuţie cu SUA despre programul nuclear civil românesc este un subiect important şi cred că orice parlamentar român de bună-credinţă înţelege de ce acest subiect este prioritar.

Adevărul nr. 4: Cine v-a oprit să modificaţi Legea offshore, pentru că există, din 2018, când a fost votată de Parlament?!?! Chiar atât de incompetenţi sunteţi? Aţi fost la guvernare! Aşa că răspundeţi, dacă sunteţi în stare, la această întrebare esenţială: V-a oprit cineva?!?”, spune ministrul. 

Citește și: PREVIZIUNI Trupele Rusiei se regrupează în Belarus. Kievul va fi, din nou, sub asediu

Virgil Popescu a transmis şi un mesaj pentru ”colegii de la USR”: „Nu mai politizaţi tematica energetică în România! Nu acum, în acest condiţii speciale pe care le traversăm! Nu aşa, prin retorică goală şi lipsită de conţinut!”. 

Citește și: Printre atacurile rușilor, elevii încep școala online în Ucraina. 1,8 milioane copii au părăsit țara

USR a transmis, luni, într-un comunicat, că ”ministrul Energiei Virgil Popescu a refuzat din nou să vină în Parlament, la „Ora Guvernului”, programată de la ora 16.00, pentru a da explicaţii pe tema situaţiei aprovizionării cu gaze şi energie electrică”. 

„Este pentru a doua oară când ministrul Energiei refuză să vină în Parlament şi să le explice românilor măsurile lipsite de logică şi coerenţă adoptate prin care doar i-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, ultima fiind OUG de plafonare a preţurilor în funcţie de consumul din anul trecut”, potrivit USR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te